Tror på Champions League-plass

Med bedre stabilitet, flere spillere i troppen og et år med tilvenning bak seg, tror Liverpool-sjefen at de røde nå kommer til å være mye nærmere en topp fire-plass.

– Champions League er en turnering vi kjemper for å havne i. Liverpool som klubb, og historien klubben har bak seg, tilsier at vi bør være med i turneringen, sa Rodgers på en fullsatt pressekonferanse i Indonesia i dag tidlig norsk tid.

Teten i den engelske toppdivisjonen har, med blant annet inntog av rike klubbeiere, blitt jevnere enn på lenge. Anfield-klubben var tolv poeng bak fjerdeplassen i mai.

– Det er veldig, veldig vanskelig (å komme til Champions League) på grunn av motstanderne i England. Vi skal fortsette å kjempe – og jeg tror vi kan hevde oss denne sesongen.

Da må Liverpool, som havnet på sjuendeplass forrige sesong, finne en stabilt god form tidlig på høsten. I fjor startet de nemlig dårligere i ligaen enn på har gjort på over 100 år.

– Det var veldig vanskelig for oss forrige sesong, med en ny infrastruktur og en ny måte å jobbe og spille på, men jeg tror at vi kan slå godt fra oss denne sesongen. La oss håpe vi kan få klubben tilbake til der den hører hjemme.

– Jeg har sett på hvordan vi startet sesongoppkjøringen, og startfasen og grunnmuren er allerede på plass.

– I fjor handlet det meste om å sette sammen infrastrukturen igjen, gjenoppbygge og få ting på plass, noe som vil hjelpe oss med å ta skritt i riktig retning. Av det jeg har sett så langt denne sommeren, selv om det er i «pre-season», har jeg virkelig tro på at finnes stabilitet (i spillet) her.

– I England viser det seg opp igjennom årene at lagene som gjør det bra, har vært stabile. Jeg er helt sikker på at vi virkelig kan hevde oss i år, og stabiliteten er derfor viktig.

– Vi skal kjempe hardere for Champions League-plassene med en gang dommeren blåser i fløyta. Det er vårt hovedmål, og vi har også lyst å gjøre det bra i cupene. Troppen vår var litt for tynn forrige sesong, men i år går vi inn i cupene og ligaen med håp om å ta steget vi ønsker å ta.