Tror på Joe Allen

Brendan Rodgers har tro på at Joe Allen vil lykkes i Liverpool. Midtbanespilleren startet sin første ligakamp på Anfield på 12 måneder på onsdag.

Waliseren gjorde sakene sine bra i storseieren mot Norwich, og kun en god John Ruddy-redning avverget at han scoret i sin første ligastart på Anfield på et år.

 

- Jeg synes Joe gjorde det bra mot Norwich. Det var så klart litt usikkerhet og nervøsitet til tider, noe som kommer av at han ikke har spilt på lenge, men sett under ett er jeg fornøyd med ham, sier Rodgers til Liverpool Echo.

 

- Det har vært tøft for Joe, fordi han vært opp og ned med skader, og så slitt med å komme på laget. Han har gjort det veldig bra på trening. Jeg fortalte spillerne for tre uker siden at desember er en stor måned for oss, og at jeg vil bruke mange i troppen for å sørge for at vi frisker det opp litt.

 

- Jeg kunne muligens ha byttet mye på laget etter Hull-tapet. Vi måtte helt klart gjøre noen endringer for å heve nivået teknisk. Joe fikk sjansen, og han er en ung spiller i toppklasse. 

 

Allen spilte mot Everton, og hadde en stygg bom foran mål.

 

- Vi har snakket litt om Everton-kampene. Kompisene hans har gjort litt narr av han, og jeg tror det hjelper for å komme over noe slikt. Han er veldig ærlig, og vet at han burde ha scoret - og jeg tror at neste gang han er i en slik situasjon vil han score. Alle gjør en feil i en kamp, og kommer seg videre.

 

- Jeg jobbet tett med Joe i Swansea i to år før jeg kom hit. Jeg har fulgt han nøye, og vet hvor begavet han er. Han viste i de første tre månedene av forrige sesong hvilket nivå han har inne, og jeg er sikker på at han kommer tilbake til det nivået med flere kamper.

 

- Det følger med mer press med Liverpool-drakten på Anfield enn for en motspiller som kommer hit. Det er noe du må håndtere - slik er forventningene i klubben. Jeg tror Joe forstår det der. Det var ikke han som satte prisen vi betalte for han. Det var noe som sto i kontrakten og måtte betales dersom vi ville ha han. Det jeg vet er at Joe er ett stort talent. Han er kanskje ikke en superhelten av en midtbanespiller som scorer mye, men han er en kontinuitetsspiller som alltid vil jobbe 100%, er dynamisk i bevegelsene, kan vinne ballen, og gir laget en god plattform å bygge spillet på, og kan bidra med scoringer.