Viasat signerer avtale med Sky Sports

Viasat bekrefter i en pressemelding at de har skrevet under en flerårig eksklusiv avtale om distribusjon av Sky Sports News, samt øvrig materiale fra Sky Sports.

Avtalen inkluderer også webrettighetene til å vise kanalen på Viaplay, samt visning av eksklusivt innhold fra Sky Sports på Viasats eksisterende sportskanaler. Sky Sports News HD vil være tilgjengelig for Viasats satellitt-TV-kunder mandag 25. februar på kanalplass 31.

Dette skriver for øvrig Viasat i sin pressemelding:

«Avtalen gir Viasat rettigheter til å distribuere Sky Sports News HD på sin egen satellitt-tv-plattform, samt i Viasats kanalpakker som er tilgjengelig hos samarbeidspartnere. Sky Sports News HD vil etter hvert også bli tilgjengelig på web-portalen Viaplay i «TV, film og sport»-pakken. Sky Sports News HD er en 24-timers sportskanal fra Sky med hovedfokus på nyheter fra fotball-Europa, spesielt Barclays Premier League, men kanalen har også bred dekning av annen sport, som  Formel 1, NFL, golf og boksing.

Avtalen gjør det også mulig for Viasat å legge inn tre timer med innhold daglig fra Sky Sports News HD på Viasats eksisterende sportskanaler. Den gir også eksklusive rettigheter til programmer som er produsert av Sky Sports, som «Soccer AM», «Soccer Saturday» og «Deadline Day».

– Sky Sports er Europas ledende produsent av sportsnyheter, vi er derfor svært fornøyde med å styrke vårt betal-tv-tilbud ved å kunne tilby Sky Sports News HD til våre kunder. Avtalen gir oss også mulighet til å styrke våre egne sportskanaler med programmer fra Sky Sports brede innholds portefølje. Dette er første gang Sky gir en annen kringkaster tilgang til sitt innhold, og vi er glade for å være deres partner på dette området. Vårt hovedfokus er å tilby våre abonnenter det beste sportsinnholdet på TV og på nett, sier administrerende direktør Vegard K. Drogseth i Viasat.

Alle Viasats satellitt-TV-kunder med HD-mottaker vil ha kostnadsfri tilgang til Sky Sports News HD fra 25. februar til 1. april på kanalplass 31. Deretter vil kanalen bli tilgjengelig i Viasats sportspakke. Viasat-kunder hos andre distributører bes ta kontakt med sin TV-leverandør for informasjon om tilgang til Sky Sports News HD.»