Vil ha rett til å kjøpe Anfield

I et forsøk på å være med å sikre Liverpools fremtid, og selv få mer innflytelse, har supporterunionen Spirit of Shankly søkt om å få opsjon til et mulig kjøp dersom Anfield skulle komme for salg.

Spirit of Shankly (SOS) har denne uken overlevert en søknad til Liverpools bystyre om å gjøre Anfield til et såkalt «Asset of community value».

Myndighetene i Storbritannia innførte i 2011 et nytt regelverk «Localism act», som har som mål å bevare eiendommer og områder som er viktige for lokalsamfunnet, og være i lokalmiljøets eie. Kravet er at eiendommen fremmer sosial velferd og sosiale interesser. SOS mener at Anfield oppfyller disse kravene.

Hvis søknaden innvilges kan ikke Anfield bli solgt uten at supporterne får en mulighet til å sikre seg stadion. SOS vil automatisk bli informert dersom det er krefter i sving for å få solgt stadion, og der igjen selve klubben.

- Hva som trolig vil skje er at dersom Liverpool FC planlegger å selge Anfield, er det sannsynlig at det vil skje som en del av salget av LFC, sier James McKenna i SOS til Liverpool Echo. – Dette gir oss noe beskyttelse og betyr at vi kan ikke bli ignorert. Vi vil ha seks uker til å antyde om vi er interessert i å komme med et bud og ha seks måneder til å forberede budet.

- Det å sikre klubbens fremtid på lang sikt er av avgjørende viktighet for oss, fortsetter Paul Martin hos SOS. – Søknaden gir oss en mulighet til å ha innflytelse i ethvert fremtidig salg av klubben gjennom å være en del av prosessen.

- Etter å ha opplevd et salg som satte oss i en sårbar finansiell posisjon og nådde High Court vet vi utmerket godt hvor viktig dette er.

Det vil gå omtrent åtte uker før SOS får beskjed om deres søknad har blitt innvilget eller ikke.

Manchester United Supporters’ Trust har sendt en lignende søknad i forhold til deres stadion.