Vil slå tilbake mot Villa

Brendan Rodgers er klar på at de røde vil kjempe resten av sesongen, og håper laget vil slå tilbake på Villa Park etter skuffelsen mot Southampton før landslagspausen.

Liverpool spilte en direkte svak kamp og tapte fortjent 3-1 på St. Mary's før landslagspausen. 3-1 ble også resultatet da søndagens motstander gjestet Anfield i desember, i det Brendan Rodgers beskriver som den største skuffelsen denne sesongen.

- Det var kanskje den mest skuffende kampen til da, fordi vi hadde vært i så god form frem til kampen. Vi startet bra, og alt kunne vært annerledes dersom vi hadde scoret et tidlig mål. Men på en måte ble det et vendepunkt for oss, for vi gjorde det bra etter kampen, noe som viser at laget er klar til å gi en respons. Vi analyserte kampen og forbedret oss. Etter det viste vi stor forbedring med mål og mentalitet, sa Rodgers på dagens pressekonferanse.

Aston Villa kjemper i bunnen av tabellen, og ligger på 17. plass, tre poeng over Wigan under streken. Lambert sine menn har vunnet sine to siste kamper, borte mot Reading og hjemme mot Queens Park Rangers.

- Jeg dro for å se Villa mot Manchester City for noen uker siden. De var uheldige, og jeg er sikker på at de vil kjempe helt inn, sier Rodgers.

- De kjemper for poeng, og kommer itl denne kampen etter to gode resultater hjemme og borte. Vi vet at det blir tøft. Lambert er en utmerket manager. Han har tatt en veldig tøff jobb, og det har vært tøft i Villa de siste årene. Jeg har alltid sagt at han vil snu trenden for klubben med tid, og bygge et lag som kan utfordre. 

Christian Benteke scoret to mål på Anfield i desember, og er lagets toppscorer med 13 mål denne sesongen.

- Han har gjort det veldig bra. Han har vist i flere kamper at han er vanskelig å håndtere. Han er en stor, sterk spiller med en god touch. Han vil være en vi må passe på i helgen.

Rodgers forventer at de røde vil kjempe videre resten av sesongen.

- Det er veldig viktig at denne sesongen ikke ebber ut. Den kan ikke gjøre det. Supporterne betaler mye penger for å se fotballklubben hjemme og borte. Det er en klubb med stolthet. Så klart vil vi helst kjempe for trofeer, men dersom vi ikke kan det så må vi fremdeles representere drakta og byen. Hver eneste kamp er viktig. Vi spiller for profesjonell stolthet. Vi er på et punkt i sesongen hvor vi ikke har trofeer vi kan kjempe for, men vi må fortsatt kjempe.

- Spillerne her har aldri late dager. Selv om spillerne har flydd rundt hele verden for landskampene var intensiteten på treningen i dag utmerket. I denne klubben har du aldri en enkel kamp, og hver gang du spiller så representerer du våre gode supportere. Vi har alt å spille for, og vil fortsette helt til siste slutt.

Forrige sesong vant de røde 2-0 på Villa Park, etter scoringer fra Craig Bellamy og Martin Skrtel det første kvarteret.