Vil vinne pent

Brendan Rodgers forteller at han målet hans som trener er å vinne, men etter å ha spilt bra. Han føler at han har utviklet seg som manager etter at han kom til klubben.

LFCTV har intervjuet manageren om hans syn på fotball, og hvordan han er nå i forhold til da han kom til klubben forrige sommer. Kanalen ville vite hvordan et typisk Rodgers-lag går inn mot en kamp.

- Det handler om hvordan du trener. Vi trener på en måte som gjør at vi ønsker å kontrollere kampen og ballen, og å være offensive med å angripe, være kreative og skape mange sjanser. Målet uten ball er å sørge for at vi presser ordentlig, og har intensivitet i presset, men hovedplanen er å dominere med ballen. Jeg mener at det gir deg større muligheter til å score mål når du gjør det, og det er en stor del av spillet, sier Rodgers.

 

- For supporterne er det viktigste å se laget deres vinne, og få den følelsen av å vinne. For meg selv som manager og trener så handler det om å vinne, men å vinne etter å ha spilt bra. Det er flott når du ser arbeidet du har gjort på trening, og at det gode arbeidet viser seg igjen på banen. Du ser bevegelsesmønstrene, dynamikken i laget og de tar det med seg på banen. Noen ganger har jeg vært med lag som har vunnet kamper, men jeg har ikke vært fornøyd, ettersom vi ikke har spilt bra.

 

Han fikk også spørsmål om hvordan han føler at han har utviklet seg som manager etter at han kom fra Swansea i juni 2012.

 

- Jeg føler at jeg utvilsomt har utviklet meg. Nå føler jeg at jeg blir bedre i jobben her hver eneste dag. Jo lenger jeg er her, jo mer må jeg håndtere press og arbeidsoppgaver for å levere - men det er ingen tvil om at spillerne og klubben har gjort meg til en bedre manager. Forhåpentligvis kan jeg gi klubben, folkene og supporterne her det tilbake med å vinne troféer og få oss tilbake til toppen hvor klubben hører hjemme. Men du må gjøre deg fortjent for det, og for en som ønsker å lære og utvikle seg, er jeg forhåpentligvis den som kan lede klubben tilbake dit.