WEB-TV: “Football Without Fans Is Nothing”

Talsmann for Spirit of Shankly, Jay McKenna, forklarer i et intervju på Supporterklubbens WEB-TV bakgrunnen for den ferske kampanjen som er rettet mot billettprisene i Premier League.

Over tid har den vanlige supporter i England følt seg priset ut og Jay McKenna i SOS sier de frykter en generasjon med fotballsupportere er i ferd med å gå tapt på grunn av de høye prisene som kreves for å se vanlig ligafotball. Prisstigningen de siste 20 årene har vært astronomisk.

Arsenal krever nå for eksempel £62 av toppklubbene som kommer på besøk og halverer prisene når Wigan og Stoke står for tur. For å reise på en bortekamp i midtuken, kanskje ta fri fra jobb, all reisekost og andre utgifter snakker man kanskje om £150 til sammen. Det er mye penger for de fleste supportere i et land som fortsatt sliter med resesjon.

LFC Supporters Committee har tidligere tatt opp spørsmålet med Ian Ayre som har brakt det videre på toppnivå i Premier League. Litt av problemet er imidlertid at storklubbene er i klart mindretall når det stemmes over slike forslag.

Derfor har SOS startet en kampanje for å få mer oppmerksomhet rundt problemet – og har allerede fått stor støtte fra andre toppklubber og også via Football Supporters' Federation.

Se intervjuet i vinduet over eller se den på vår YouTube-kanal her.