Wisdom på utlån

Liverpool FC har i dag bekreftet at Andre Wisdom har gått på et ungdomslån til Derby County i Championship. Han vil spille i Derby under resten av sesongen.

Liverpool melder på sin hjemmeside at Wisdom har skrevet under en låneavtale med Derby County, slik spilleren selv skrev på twitter i går.

Avtalen ble trolig forsert da den tidligere Liverpool-reserven Zak Whitbread ble bekreftet ute i "flere uker" med en strekkskade.

Derby skriver på sin offisielle webside at det dreier seg om et ungdomslån for resten av denne sesongen. 

- Andre er en meget god og lovende spiller som vi er henrykt over å ønske velkommen til Derby County, uttaler manager Steve McClaren.

- Det er klart at Liverpool verdsetter ham høyt men han er nå på et stadium av sin utvikling hvor han behøver å spille førstelagsfotball.

- Vi har hatt noen skader i forsvaret i det siste og Andre vil bringe inn ekstra kvaliteter i tillegg til mer konkurranse om plassene, noe som alltid er verdifullt.

PS: Et "ungdomslån" kan inngås dersom spilleren 1.juli, før den aktuelle sesongen utlånet finner sted. er 20 år eller yngre. Utlånet må vare i minimum 28 dager, etter hvor partene kan bli enige om at kontrakten kan kanselleres dersom dette er blitt avtalt på forhånd, noe som ikke virker å være tilfellet her. Utlånet kan ikke gå lenger enn til spilleren er 21 år, slik at avtalen vil opphøre når Andre Wisdom fyller 21 år 9.mai. Nå avsluttes sesongen i Championship 3.mai, men ved eventuell playoff vil forsvareren ikke være tilgjengelig. Spilleren vil ha mulighet til å spille U21-kamper for klubben han er lånt ut i fra også under låneperioden, men førstelagskamper for klubben som låner ham må prioriteres.