Én før kamp

Vi har snakket med en supporter som skal over på Chelsea-kampen, og som i tillegg er i byen av et annet ærend. På lørdag står han på scenen med bandet sitt på The Zanzibar Club.

Thomas Bergli, 27, Oslo

Hva er det som er galt med Liverpool om dagen?

 

- Ett eller annet veldig galt har skjedd! Jeg nekter å tro at alt ligger i at Suarez har forlatt klubben. For meg personlig, er det nesten verre at Agger forsvant. Han var (for meg) den eneste virkelig solide forsvarspilleren vi hadde. Milevis foran både Skrtel og Sakho. En som kunne mer enn å heade unna inlegg som måtte komme og takle hardt. 

 

- Kan det være noe internt? Egoer ute og går? Er man ute med pekefingeren og prøver å finne den skyldige for slutten av forrige sesong? Jeg er analytisk i alt arbeid jeg gjør. Og veldig ofte over-analytisk, og kan grense mot det paranoide, og konspirasjonsteoretiske. Kan være at jeg "ser spøkelser" noen ganger også. Noen spørsmål jeg stiller meg: Har suksessen gått til hodet på Rodgers? Har han et litt for stort ego, og havner i klinsj med enkeltspillere, som han deretter utelater fra troppen selv om det er til lagets beste? Det er iallefall eneste forklaringen jeg finner på at Agger ikke spilte på slutten av sesongen i fjor. Som jeg bastant mener at hadde avgjort til vår fordel, hvis han hadde spilt. Her snakker vi en stopper på vei inn i sin beste alder, og vi selger han til en dansk toppklubb. Ugler i mosen, er det jeg har å si om det. Jeg ser på Steven Gerrard også, han har ikke vært vår dårligste spiller denne sesongen. Men han ser ut til å mangle litt av gnisten fra forrige sesong. Er han demotivert, og skylder på seg selv etter «slip’en»? Er ikke han og Rodgers så gode venner om dagen? Noe må jo være årsaken til at han ikke fikk ny kontrakt allerede i sommer. 

 

- Jeg tror ikke alt er så rosenrødt som det var i gruppa i fjor. Da hadde vi for det første, en meget oppløftende start. I form av strafferedning av Mignolet. Den perfekte starten, dyktighet og flaks. Starten tror jeg har mye å si for kommende kampen, spesielt på innsiden av de første 10 kampene. Vi ligner iallefall ikke på oss selv, og det er veldig merkelig. Suarez ga oss mye negativ omtale, men kan det være at den omtalen gjorte at gruppa sto sterkere sammen? Det er klart, vi mangler Sturridge, og det gjør oss straks mer tannløse. Vi mangler den spissene forsvar gjør i buksa av å se i startoppstillinga. Balotelli, er i utgangspunktet en slik spiss. Stort talent, og en meget god spiller! Hvorfor har det seg slik at han ikke funker i Liverpool? To ting: taktikken til Rodgers, hvor han må spille alene. Og mangel på god service. Når vi er inne på taktikk, så er det ganske åpenbart at det vi gjør nå ikke fungerer, og det blir ikke bedre. Eneste gangene vi har sett ut som en trussel, er med to spisser på banen. Spesielt med Balo og Borini på topp, som mot Swansea. Det er natt og dag! Hvorfor ser ikke Rodgers dette? Og skal vi ikke spille med to spisser når Sturridge er tilbake? Alle managere skal ha et ego. Men er dette blitt en «styggen på ryggen» til Rodgers? Har han satt seg fast i at hans idé er den eneste gode, og at det vil fungere etterhvert? Jeg vet ikke. Eneste jeg vet er at vi er bedre med to spisser, elendig med en. 

 

Hva tenker du om Chelsea-kampen i morgen?

 

- Det er kanskje det verst tenklige tidspunktet å møte Chelsea på. De er veldig i flysonen, vi er i dårlig form, og får ikke noenting til å stemme. Det er en del spillere som burde inn i elleveren mot Chelsea, som Kolo og Lucas. Lucas stabiliserer oss mer bakover, slik at vi kan tørre å sende fler fremover. Er kanskje han nøkkelen til å snu det? Mot Real så det slik ut. Men det kan ha vært et blaff! Dette er på mange måter den beste kampen vi kan snu sesongen mot. Suveren serieleder, vi er i dårlig form. Slår vi de, tror jeg at det kan snu hele sesongen vår, og sende oss mot bedre tider. Kan være mulig Sturridge er tilbake til den kampen også. Men ser helst at vi ikke gambler med han. 

 

Du skal over mot Chelsea. Hvordan er rutinene dine når du skal på kamp på Anfield? 

 

- Har som regel vært en hard kveld dagen før. Så det aller første jeg gjør er å styrte en øl, for å «rette opp litt». Så får jeg i meg en god English breakfast, og stikker på The Park. Jeg er vokalist og vet at det er veldig nyttig å varme opp før man setter i gang, så noen ganger har jeg en liten oppvarmingssession, før taxien går til Anfield området. Jeg går alltid inn samme inngang uansett hvor jeg sitter, for har en ganske grei seiersprosent på Anfield (når jeg går inn den riktige inngangen) ikke overtroisk eller noe nei… Neida… 

 

Vi forstår du også har et annet ærend her i byen, hva skjer på lørdag?

 

- Noen mennesker får iløpet av sin livstid leve ut de aller største drømmene sine. På lørdag, skal jeg få leve ut en av mine aller største drømmer. Jeg skal spille konsert i Liverpool med bandet mitt KONG. Et band som jeg ble med i i August, og siden det har vi hatt god flyt. Vi har nettopp spilt inn 4 låter, som vi slipper i løpet av 2014! Den første heter Gatlin’ Gun, og den ligger allerede på alle plattformer. Det er første gang jeg har gitt ut en låt, som ikke er på Soundcloud, så dette er STORT for meg. Jeg har alltid hatt litt "Mark i ræva" når det kommer til band ting, og prøver stadig å booke oss inn på stort og smått, lokaler eller festivaler. "Spør man ikke, får man iallefall ingenting"  Med en gang jeg ble med i bandet, hadde jeg ett mål. Jeg ville at vår første konsert skal være i Liverpool! Det er ikke veldig lett for band i oppstartsfasen å få spille i Norge, med mindre man har lyst til å legge ut 20000kr for å leie et sted en kveld. Så utlandet, var det første jeg så mot. Pussig nok, fikk jeg tilslag på det første stedet jeg spurte. The Zanzibar Club i nettopp Liverpool.. Sendte avgårde et par låter, og de sa. «Kult! Dere kan få headline lørdag 8. november» Da satt jeg nesten kaffen i halsen! Lørdag?! Det er jo den desidert beste dagen å spille på! I en slags sjokktilstand spør jeg forsiktig: Hvor mange er det plass til der? Tja, ca 400 var svaret jeg fikk. Ok, hva i granskauen har jeg satt igang nå, tenkte jeg. 

 

- Vi fikk en billettlink, så vi kan selge billetter til showet, og de har ordnet med supportband. Det her gikk nesten alt for smooth! Vi slipper heldigvis å betale noe for å leie dette stedet, men det koster jo en del å «frakte» bandet over til Liverpool! Men skitt au, detta er en sjanse vi ikke kan la gå fra oss. Hvis vi selger ut stedet, går vi iallefall i 0 på denne turen! Så er det det da… Kommer det folk? Vår største frykt er at det ikke kommer noen. I skrivende stund er det solgt 50 billetter på nettet, så det er ca 350 igjen. Så det ser ikke veldig lovende ut. Mitt håp, er at mange norske Liverpoolsupportere som er over, har lyst til å komme for å støtte et LFCSCN medlem, slik at min store drøm, ikke blir en fjert i vinden. Hadde vært fantastisk å gå på scenen, for å se utover en utsolgt sal. Vi lover god musikk og god øl. Vi skal også ha et nachspiel på favorittstedet mitt i Liverpool etter konserten, hvor jeg har ordnet med gode priser i baren, og gratis inngang. Mer info om det, finner man på facebook eventet vårt! ellers kan man se på www.kongrocks.com. Jeg vet, at Liverpool-fans er gode til å mobilisere for sine egne. Og jeg håper av hele mitt hjerte at folk har lyst til å komme å se god musikk, live i Liverpool! 

 

Hvilken type musikk er det?

 

- Vel, vi har litt av hvert. Men hovedsaklig innenfor 70-80-talls Hard rock/rock/metal sjangeren. Katalogen inneholder låter som er ganske forskjellige. Enkelte låter vil trekke linjer med Iron Maiden, andre med Black Sabbath, KISS, eller Metallica. Vi lager musikk som vi selv syns er bra, med inspirasjoner fra favorittbandene våres. Noe for alle, mye for mange. Er ikke den typiske "bråkemetallen" som man finner i moderne tid. Melodiøst, og musikalske verk men også med trøkk og fart. Vi er rett rundt hjørnet med å slippe en tung, hard rockelåt som heter Hit Harder. Den gleder jeg meg virkelig til å vise til alle i Liverpool, der den spilles Live for første gang. Det er noe av det beste jeg har vært med på å lage! Superstolt av den! 

 

Tilbake til kampen. Om du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Manquillo, Skrtel, Kolo, Moreno, Lucas (DM), Gerrard (indreløper, Hendo som supersub, når SG har løpt seg ferdig) Coutinho (fri rolle, kant/indreløper) Sterling (OM, Fri rolle bak spissene, dekker hele bredden i forsvar, sentralt i angrep) Balotelli, Borini. 

 

Og dersom du må tippe sluttresultat, med målscorere? 

 

- Jeg skal prøve å være positiv her. Den troa er en rar fyr. Kan være supernegativ frem til avspark, men når avspark kommer sniker den seg på. Jeg sier 2-1 (Balotelli 23’, Costa 45’, Terry (SM. 63) Da får vi 27 minutter i helvete før jubelen braker løs. Sesongen er snudd. Alt er deilig igjen.

 

 

 

 

 

Spalten heter fortsatt i utgangspunktet «Tre før kamp», og vil være tilbake med tre deltakere igjen fra før Crystal Palace-kampen. Har du noe på hjertet og vil ta en prat med oss foran en ligakamp denne sesongen? Send en epost til [email protected] med navn, alder, bosted, og legg ved et bilde.