- Andre kan lære av Jordan

Brendan Rodgers sier at spillere på grensen til førstelaget kan hente inspirasjon av historien til Jordan Henderson. Visekapteinen vil imidlertid tidligst få prøve kapteinsbindet til neste uke.

- Jeg mener historien om Jordan er historien om hva en spiller kan oppnå dersom han tar til seg hva treneren og manageren sier, forklarer Rodgers til Liverpool Echo.

- Det er viktig at en spiller føler at han kan få en sjanse. En spiller må vite at han ikke mottar tomme løfter og at det vil være en mulighet for ham.

- Vi har under min tid her sett flere spillere som kanskje har vært på utsiden av troppen og så kommet inn, etter at de har vist evnen til å lære, bli bedre og ta til seg hvordan vi ønsker å arbeide.

- Hvis de gjør det og fortsatt viser stor innsats da har de alle sjanser. Hva Jordan har gjort, er noe som er åpent for enhver spiller.

- Da jeg ba Jordan komme til mitt kontor og jeg forklarte hvorfor jeg hadde valgt ham, ble han veldig stolt, fortsetter Brendan Rodgers om det faktum at Jordan Henderson nå er Liverpools visekaptein.

- Jeg spurte ham om han ønsket betenkningstid da det er et stort ansvar, men han takket ja med en gang. Det er et stort øyeblikk for en spiller. Kaptein og visekaptein er for meg veldig viktige folk, de er spillertroppens pilarer.

- Jeg har bare bedt Jordan fortsette å gjøre det han gjør nå, men det er en rolle som vil gi ham ekstra ansvar.

- Jeg tror han er en som er veldig lik Steven. Veldig samvittighetsfull, veldig ærlig, veldig hardt arbeidende, og alt dette er blandet med ydmykhet.

- Jeg har hatt muligheten til å arbeide sammen med ham et par år her og jeg vil si han er en som er skapt for en slik rolle.

Den dagen da Steven Gerrard blir hvilt, kan Jordan Henderson få muligheten til å lede Liverpool ut som kaptein for første gang. Brendan Rodgers bekrefter imidlertid at det i hvert fall ikke blir mot West Ham, da vil det være mer sannsynlig at 34-åringen får en pause til kampen mot Middlesbrough i Capital One Cup neste uke.

- Det er noe vi har vurdert, men han er frisk og rask, sier manageren om Gerrard. – Jeg så på ham i siste kamp og han beveget seg godt. Det er klart at det er noen kamper vi vil vurdere å hvile ham, men Steven er en som er i virkelig god fysisk forfatning. Vi vil alltid ta ut det laget vi mener har størst sjanse til å vinne kampen.