- Blant verdens største talenter

Fotballeksperter som har fulgt Lazar Markovic (20) over en lengre periode, mener den ferske Liverpool-spilleren kan slå til umiddelbart i England og doble verdien sin i løpet av to år.

– Det er ikke noe særlig tvil om at han er blant Europas beste unggutter. Han har en uvanlig gave. Da han kom til Benfica, tror jeg de fleste forventet at han skulle få noen få sjanser. Benfica har en veldig sterk midtbane, men han klarte å komme seg inn på laget og spille mange kamper. Potensialet han har, er enormt, sier Andy Brassell til Liverpool Echo.

Brassell jobber for blant annet BBC, The Blizzard og Four Four Two og tror Markovic kan virke som et «ganske billig kjøp» dersom han gjennomfører en god førstesesong på Anfield.

Les også: Dette er Lazar Markovic

Den serbiske landslagsspilleren var på banen i hele 49 kamper for Portugals beste fotballag forrige sesong. Laget endte opp med å vinne trippelen – ligaen og to cuper – i hjemlandet, og de var finalister i Europaligaen. Han regner med at Markovic ikke lar seg knekke av Premier League-presset fordi han taklet det i Lisboa.

– Det er kanskje litt vanskelig å forstå for folk som bare følger engelsk fotball, men Benfica er en enorm klubb, og de har veldig stort press på seg i hver eneste kamp. At han er i stand til å tåle det på hans alder, er ganske imponerende, sier han.

Tor-Kristian Karlsen, som har vært fotballspeider for blant andre Watford, Bayer Leverkusen, Hannover og Zenit og administrerende direktør i Monaco, fortalte liverpool.no at han mener 20-åringen er «et utrolig spennende kjøp» tidligere denne måneden.

– Jeg har fulgt han siden 2011. Så han mange ganger for Partizan. Mange andre toppklubber studerte han i samme periode. På det tidspunktet var han noe spinkel, og de fleste interesserte ville vente og se hvordan han utviklet seg fysisk, men prisen var allerede 5–6 millioner euro da han slo gjennom for Partizan, noe som forklarer hvilket talent vi snakker om.


Tror verdien øker fort

På Twitter oppsummerer Karlsen hovedkarakterene til Markovic som eksplosiv, veldig rask i én-mot-én-situasjoner og intelligent. Han sier nysigneringen er veldig god med ballen i beina og skryter av nærkontrollen. Og selv om prislappen ligger på rundt 200 millioner kroner, tror Karlsen den øker i løpet av de neste sesongene.

– Overgangssummen virker kanskje høy, men hvis spilleren utvikler seg likt med forventningene, kan, eller bør, han være verdt det dobbelte innen 18–24 måneder, skriver han.

Derfor spør mange seg om hvorfor ikke andre lag hentet ham foran de røde, men spilleren skal ifølge flere ha avslått et tilbud fra blant andre Chelsea.

– Bør passe Premier League

– Markovic kan selvfølgelig gjøre det bra med en gang, og det forventer jeg. Farten, teknikken og fotballsmartheten hans bør passe Premier League, skriver Jan Fredrik Hagen, som følger portugisisk fotball svært tett, på Twitter.

Han så Markovic ofte for Benfica forrige sesong, og han er ikke i tvil om at Liverpool-tilhengerne bør glede seg til å se 20-åringen i aksjon.

– Liverpool har nå et av de største talentene på planeten. Jeg blir veldig overrasket dersom Markovic ikke dominerer europeisk fotball i fremtiden.