- Bra gjennomkjøring

Sommerens første seier tilfredsstilte Liverpools manager. Han forteller at det var en solid gjennomkjøring for spillerne med over 60 minutter og er veldig fornøyd med ungguttenes fremføring.

– Jeg er veldig fornøyd med spillerne, hvor hardt de har jobbet og kampformen de innehar på dette tidspunktet. Mange spillere var utpå i en time, noe som var veldig, veldig bra for dem.

Han sier de «forventet en hard kamp» mot Preston. League One-laget ledet overraskende til pause på Deepdale, men de røde innbytterne snudde kampen. Suso og Kristoffer Peterson ble Liverpools redningsmenn med to scoringer i løpet av kort tid i andre omgang.

– Jeg er spesielt fornøyd med de unge spillerne som kom inn – og intensiteten de viste. De kjenner til måten vi spiller på, de dominerer med ballen, og jeg syntes de løftet kampen den siste halvtimen. De viste kvalitet, og vi endte opp med å få to mål. Det var veldig tilfredsstillende.

Også Rickie Lambert får godkjent av manageren etter debuten.

– Rickie kommer bare til å bli bedre og bedre, mener han.

Rodgers sier den 32 år gamle spissen trenger å tilpasse seg måten de spiller på i Liverpool, og han tror det kommer gradvis. I dagens kamp lot han seg imponere av innsatsen til scouseren.

– Jeg syntes han var strålende og jobbet hardt. Jeg tror han kommer til å score for oss, og jeg er henrykt over at han er her. Han er en herlig karakter. Han er 32 år, men er fortsatt i god form og sterk, og han vil være et strålende bidrag for oss dette året, forteller han.

Lambert var én av to debutanter på Deepdale i dag. Den andre var Emre Can, som ble byttet ut med antydninger til krampe etter bare en halv omgang.

– Forhåpentligvis er det flere debutanter som kommer i løpet av de neste ukene, legger han til.

Neste stopp for Liverpool er USA. Allerede i morgen setter Rodgers og spillerne seg på flyet til Nord-Amerika, der de skal fortsette sesongoppkjøringen og spille treningskamper mot blant andre Manchester City og AC Milan.

– Jeg gleder meg til å se reaksjonen til spillerne. Da jeg først kom hit, dro vi til Boston og hadde en rundtur i Nord-Amerika, og det gikk veldig bra.

– Vi har fortsatt veldig mye å gjøre – både med tanke på det fysiske og det taktiske. Men det er alltid gøy å se alle Liverpools supportere, og det er noe jeg ser frem til.