- Bra overgang for meg

João Carlos Teixeira deler arbeidsplassen med Sami Hyypiä i Brighton. Den tidligere Liverpool-stopperen, som nå er manager, gjør sitt for at lånesoldaten skal bli best mulig før returen til Anfield.

– Han har gjort det bra, og han er en god spiller, sier Hyypiä om den 21 år gamle midtbanespilleren fra Portugal. Liverpool hentet ham fra akademiet til Sporting Lisboa i januar for snart tre år siden.

Teixeira fikk førstelagsdebuten for de røde borte mot Fulham i forrige sesong, og det er den eneste offisielle Liverpool-kampen han har så langt. Tidligere samme sesong hadde han vært på et kort Brentford-utlån, og i august i år ble han sendt til Brighton for et sesonglangt opphold.

Forbedret statistikk

– Det har vært en bra overgang for meg, for jeg har tegnet meg for noen målgivende pasninger og scoret mål, sier Teixeira, med tretten opptredener i Championship denne sesongen.

Han har fire målpoeng i ligaen, og portugiseren har vært sentral i oppbyggingen av ytterligere scoringer og flere angrep fra sin offensive midtbaneposisjon i sørkystklubben. Spilleren mener statistikken viser progresjonen hans.

– Fotball handler om tall. Jeg har forbedret statistikken min, og forhåpentligvis kommer jeg til å score mer og slå flere målgivende pasninger. Selvfølgelig ønsker jeg å dra tilbake til Liverpool, men jeg vet jeg er nødt til å jobbe knallhardt hver eneste dag.

– Gir meg råd

Hyypiä spiller en viktig rolle i Teixeiras utvikling på Englands nest høyeste nivå, og leiesoldaten innrømmer at han ofte får hjelp av skandinaven, som har 464 kamper ikledd Liverpool-drakta bak seg.

– Manageren forteller meg alltid hvordan jeg bør jobbe. Han gir meg råd om å fortsette. Han er en Liverpool-legende og i tillegg en veldig hyggelig fyr, både som person og som manager.

Selv om finnen er imponert over talentet, er han klar på at det er ting som kan forbedres før turen går tilbake til Merseyside etter sesongslutt.

– Han er ung, og det hender at prestasjonene ikke alltid er stabile med unggutter. Han må jobbe med å være konsekvent og med viljen til å bli bedre hver eneste dag, forklarer Hyypiä, som legger til at han sørger for å holde Teixeira på tå hev.