- Brendan er en topp manager

Glen Johnson synes Brendan Rodgers er blant de beste i bransjen, og så nord-irens managertalent allerede mens han var i Chelsea.

- Brendan var mye involvert i Chelsea også. Vi så mye til juniorlaget og juniortrenerne på førstelaget. Jeg pleide å snakke med Brendan ganske ofte da jeg var i Chelsea, forteller Johnson til Telegraph.

- Vi sto like nære hverandre den gangen som vi gjør nå. Brendan var alltid sammen med førstelaget da han var der. Han tok noen av treningsøktene også, og jobbet alltid tett med Mourinho. Det så du på trening.

- Jeg tenkte alltid at han hadde potensial til å bli en toppmanager, dersom han ønsket det. Jeg visste jo ikke hvilke målsettinger han hadde, men du så det på måten han behandlet spillerne på. Han likte å se at de ble bedre.

- Brendan oppfordrer folk til å ville ha ballen og spille den. Han ønsker at alle skal være komfortable med ballen, også i det som noen folk karakteriserer som farlige posisjoner. Han lærer unge spillere at de ikke skal være redde, og be om ballen i situasjoner de vanligvis ikke ville ha bedt om den. Han oppfordrer spillerne til å motta ballen tidlig, og ha tro på seg selv.

- Brendan har fått spillerne til å nyte fotball igjen. Vi har hatt noen store spillere i denne klubben opp gjennom årene. Nå kan man se at vi spiller oss ut bakfra i nærmest hver eneste situasjon. Tidligere årganger var kanskje mer nervøse, og vi ville ha prøvd å sparke ballen fremover raskere.

- Selv liker jeg å ha ballen, og være involvert i spillet, og de fleste moderne forsvarere er komfortable med ballen. Slik er moderne fotball. Slik som laget opptrer nå aner vi når det er fare på ferde, og skjønner når folk trenger litt ekstra hjelp.

- I garderoben er jeg ganske høylydt. Til vanlig er jeg ganske avslappet. Når de unge spillerne ser det, skjønner de at det ikke er noe å bekymre seg for. Dersom erfarne spillere som meg hadde vært nervøse før kamper, ville det ha smittet over på andre spillere.

- Brendan kan heve stemmen når han trenger det, men han mister aldri besinnelsen. Han roper ikke, eller sparker løs på ting.

Sidebacken forventer en utrolig stemning på Anfield i ettermiddag.

- Det er en grunn til at våre fans blir kalt den tolvte mann. Du møter alltid folk som ønsker deg lykke til gjennom sesongen, men i løpet av de siste ukene har folk ropt det til meg fra andre siden av gaten. Folk er spente, og du ser det i ansiktene på mennesker du møter. Vi så det da vi kom med bussen foran Sunderland-kampen.

- Vi har hatt noen store kvelder på Anfield. Jeg husker at jeg spilte mot Benfica tidlig i min Liverpool-karriere, og det lignet litt på det som skjer nå. Publikum møtte oss et par hundre meter fra stadion da vi kom med bussen.

Johnson er en av tre spillere i Rodgers sin tropp som har vunnet Premier League-tittelen tidligere. Kolo Toure og Daniel Sturridge er de to andre.

- Første gang jeg vant ligaen med Chelsea var vi nesten ustoppelige, men du føler presset fordi du er spent.

- Byen syder av spenning nå, og folk er spente. Det var perioder midtveis i sesongen der vi dominerte kamper fullstendig, og du tenkte at dersom vi spiller slik som dette kan vi vinne ligaen, men vi sa det aldri.

- Det er ikke mange lag som kan gjøre hva vi gjorde mot Arsenal. Men vi har gjort det mot Everton, Tottenham og Manchester United også. Det var ikke flaks. Vi har bevist hva vi er i stand til, og nå må vi bare bevare troen. Av og til er det lettere å være lenger unna, enn å være så nære som vi er nå. Ingen av oss vet hva som vil skje nå. Vi må bare holde foten på pedalen, og forhåpentligvis slipper vi skuffelsen det vil være å undre seg på når tittelen skal komme til Liverpool når sesongen er over.

- Mye kom på rett kjøl da de nye eierne tok over klubben, og Brendan kom inn med sin stab. Nå er fundamentet bygd.

- Når de andre lagene i teten begynte å avgi poeng, og vi ikke gjorde det, begynte vi å tro på tittelen. I begynnelsen av sesongen var målet fjerdeplass, og jeg har hevdet gjennom hele sesongen at det er målet.

Johnson har bare ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool etter denne sesongen, men tenker ikke så mye på det.

- For øyeblikket er det ikke noe jeg bekymrer meg for. Jeg har 14-16 måneder igjen av kontrakten min, og jeg har ikke hørt noe. Jeg er profesjonell, og må spille godt nok til å fortjene en ny avtale. Det viktigste nå er å konsentrere seg om ligaen, og så får vi se i sommer. Jeg er sikker på at det vil bli startet samtaler da.

- Ting kan forandre seg, men manageren har sagt det både offentlig og til eierne at han ønsker å beholde meg, noe som er fantastisk. Jeg håper jeg blir her.