- Burde fått rådgivning og behandling

Gordon Taylor, sjef for den engelske spillerforeningen PFA, er kritisk til straffen FIFA har ilagt Luis Suarez. Rådgivning og behandling burde vært en del av straffeutmålingen.

Luis Suarez har blitt utestengt for tredje gang på fire år for å ha bitt en motspiller. Etter den forrige biteepisoden med Chelseas Branislav Ivanovic i april 2013 har spilleren oppført seg eksemplarisk på banen og hadde en utmerket sesong med Liverpool hvor han scoret 31 mål. I Uruguays kamp mot Italia gikk imidlertid rullgardinen ned for Suarez igjen.

- Vi (PFA) følte at ting nå var tilbake på rett kjøl, og det var noe alle kunne se. Dette er et enormt steg tilbake, uttaler Gordon Taylor til Sky Sports News.

- Jeg føler at FIFA burde ha ledet an med tanke på å prøve å sørge for at denne atferden blir borte og insistert på at det skulle vært seriøs rådgivning og behandling for Luis Suarez. Det er ingen tvil om at han er en av de beste spillerne i verden, men dette er et karaktertrekk han må kvitte seg med.

- Det er ikke bra bare for ham, men også for klubben hans, landet hans og fotballen generelt. Jeg kan ikke se at problemet blir løst heller.

- Det er ikke bra når du har noen med et slikt talent som ødelegger talentet med slik oppførsel. Derfor mener jeg at det trengs å ses på på en seriøs måte. Behandling må være en del av straffen. Det ville jeg ha foreslått.