- Burde gjort det tidligere

Kritikken haglet mot Brendan Rodgers da han utelot syv «faste» spillere fra laget i går. Men kan man bevise at det ikke var Liverpools beste som spilte? Det tror ikke UEFA-presidenten.

Steven Gerrard, Raheem Sterling, Mario Balotelli, Philippe Coutinho, Jordan Henderson, Glen Johnson og Dejan Lovren var ikke å finne i laget som startet på Santiago Bernabéu i går kveld. Samtlige spilte derimot mot Newcastle tre dager tidligere, og Liverpool-manageren hintet før Real Madrid-kampen til at han ville spare typer som Gerrard før storoppgjøret mot Chelsea kommende lørdag.

Flere mente det var å bryte noen av retningslinjene i Champions League, som sier at klubbene er «forpliktet til å stille med sitt sterkeste lag» igjennom turneringen. UEFAs president, Michel Platini, ble derfor konfrontert av pressen da han besøkte balløya i dag.

– Rodgers må først og fremst forklare supporterne sine, ikke meg eller deg, hvorfor han valgte å starte med dette laget. Er du sikker på at det ikke var det beste laget? Hvordan kan jeg si om det var det? Dersom jeg sier noe, kan Liverpools trener si: «Men Michel Platini, jeg brukte det laget som var best akkurat nå!» Og da ville jeg sett dum ut, svarte franskmannen.

Liverpool slipper noen form for straff av det europeiske fotballforbundet etter storkampen, for regelverket tillater det så lenge man bruker spillere fra den offisielle 25-mannstroppen. I går kveld mente Rodgers at lagets prestasjon var et godt nok bevis på at Liverpool «absolutt ikke hadde kastet inn håndkledet».

– Spillerne mine la ned en innsats som er klubben verdig helt til siste minutt, fortalte manageren.

Det reservepregede laget tapte kampen, men i motsetning til hjemmeoppgjøret, der de røde hentet ballen ut av nettmaskene tre ganger allerede før pause, endte det med en knapp ettmålsseier til Real Madrid i går kveld.

– Så det er jo egentlig positivt, for de brukte et bedre lag nå, spøker Platini, – hvorfor gjorde de ikke alle endringene femten dager tidligere, da de tapte 0–3? Kan man anklage treneren for å ikke ha brukt det beste laget da? Jeg kan ikke akkurat si det. Det er et problem han må ta seg av, ikke jeg.

– Hvis jeg hadde vært treneren til Liverpool, ville jeg sagt at det var mitt beste lag som ble brukt i går. Hvordan kan man bevise at det ikke var det? Jeg vil ikke blande meg inn i det.