- City har en enestående tropp

Under et intervju med Talksport i dag ble Brendan Rodgers bedt om å kommentere den jevne tetkampen i Premier League.

- Manchester City har en enestående tropp. En av de beste troppene i europeisk fotball. Måten de har satt sammen denne troppen på over flere år er veldig bra. De kan skifte ut og inn på laget som de vil. De vil være sterke i alle turneringer, og de skal ha skryt for hvordan de har bygd seg opp i løpet av de siste årene, begynte Rodgers.

- Det er så mange lag med i teten nå. Arsenal er et lag du ikke kan avskrive som Premier League-vinnere. De har topp talenter, de har vært ganske stabile, og de har flere spillere på vei tilbake etter skader. Så de har en sterk tropp.

- I annen halvdel av sesongen tror jeg vi får se at de lagene som har den type tropp som Manchester City og Arsenal har vil være veldig sterke. Vi kjemper for å henge med der oppe, og det vil vi fortsette med.

- Selv strever vi hele tiden for å bli bedre. Jeg synes vi er i rute i forhold til den jobben jeg ble bedt om å komme inn å gjøre. I løpet av tre år ble vi bedt om å forsøke å ta laget tilbake til Champions League, og vi visste at det første året ville bli vanskelig. Men i kalenderåret 2013 gjorde vi store fremskritt. Denne sesongen handlet om å bli nevnt som et topplag igjen. Vi ble ikke nevnt tidligere. Liverpool var ikke nevnt når man snakket om topplagene.

- For oss handlet det om å definere hvordan vi ønsket å spille, og hvordan vi ønsket å jobbe. Vi vet at jo lenger vi er her, jo mer suksess vil vi forhåpentligvis få. Vi har begynt å jobbe slik jeg ønsker at vi skal jobbe. Vi er i rute, men når du ligger på fjerdeplass higer du alltid etter tredjeplassen, andreplassen og førsteplassen.

- Vi skal spille mot alle de såkalte «topplagene» på Anfield i annen halvdel av sesongen, etter en skikkelig vanskelig terminliste i første halvdel, hvor vi spilte mot alle på borte. Om vi ser bort fra Manchester United, skal vi spille mot alle på hjemmebane.

- Everton har vært veldig sterke de par siste årene. Når jeg var i Swansea, var de et av de beste fotballagene vi møtte. David Moyes fortjener stor honnør for den jobben han gjorde der, for de var et strukturert lag med gode bevegelser. Roberto Martinez har kommet inn og gjort en enestående jobb. Han har fått dem til å spille den ekstra pasningen og å spille med litt større tålmodighet, og vi begynner å se hans prinsipper fungere. De har vært strålende, og det lover bra for fotballen i denne delen av verden.