- Det er opp til dem

Noe av det mest overraskende som skjedde på deadline day, var at Fabio Borini forble rød. Håpet er ikke ute for verken ham, Suso eller Lucas, men de må imponere sjefen på trening for å få spilletid.

– Jeg kommer aldri til å si at de aldri får spille for Liverpool igjen, for det er ikke sånn jeg jobber, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

Borini var lenge linket til Sunderland, som hadde blitt enig med Liverpool om en overgangssum, men takket nei til klubben han var på utlån hos forrige sesong. I tillegg avslo han tilbudet til Queens Park Rangers, som også ble enig med de røde om en sum.

– Fabio er fortsatt en spiller i denne klubben. Han dro ikke. Han er en «squad player». Det beste for ham ville vært å flytte på seg og få spilletid et annet sted, men han bestemte seg for å bli. Han har sine egne grunner til det. Nå jobber han med resten av spillergruppa, og det er ingen forandringer. Det er statusen, forklarer manageren.

Les også: – Jeg tror jeg kan få spilletid

Rodgers sier han har pratet med Borini og «gjort det klart at han vet hvordan situasjonen er» i klubben.

– Ingen spiller skal måtte komme til meg og banke på døra og lure på hvorfor de ikke spiller, legger han til.

Borini er i samme bås som Lucas og Suso, som også ble værende på Anfield til tross for rykter og interesse fra andre klubber. Lucas fikk ikke en plass i kamp mot verken Tottenham eller Manchester City, men kan være med i dag – hvis Joe Allen ikke blir klar etter kneproblemene han fikk under landslagsoppholdet.

Suso, som har kontrakt med klubben frem til neste sommer, har også blitt utelatt fra 18-mannstroppene denne sesongen og virker å være langt unna en plass på laget i dag.

– Det handler ikke om dårlige holdninger eller om å knekke dem. De jobber hardt hver eneste dag. Suso har vært strålende på trening. Fabio løper sokkene av seg, og det samme gjelder Lucas. Det håpet de har, er at jeg aldri slutter å ta noen med i vurderingene. Jeg har bevist det tidligere. Spillere som trener bra, kan få sjansen.

– De er blitt fortalt hvordan situasjonen er i dag. Nå er det opp til dem. Det kan hende det blir minimalt med spilletid, men man vet aldri i fotballen.