- Det har vært vanskelig

Adam Lallana beskriver sitt første halvår i Liverpool som vanskelig, men håper at en skadefri Daniel Sturridge skal bidra til å få skuta på rett kjøl.

- Når du kommer til en klubb som Liverpool må du gjennom en tilvenningsfase. Jeg visste det ikke ville bli lett. Etter at vi mistet Luis Suarez på topp og Daniel Sturridge ble skadet, ble det vanskelig. Vi måtte finne andre måter å vinne kamper på. Andre spillere må bidra med scoringer, sier Lallana til NBC Sports.

- Det var flott at Mario Balotelli fikk et mål mot Swansea i ligacupen, hvor vi nå er i kvartfinalen. Vi vet vi må begynne å finne toppformen, men vi er fortsatt i en omstillingsfase. Vi føler at dersom vi fortsetter å jobbe hardt. vil de gode prestasjonene ikke være så langt unna.

- Mitt store mål for sesongen er å finne meg til rette i gruppen så godt som jeg kan, og bidra så mye som mulig til at vi kommer inn blant topp fire igjen. Forhåpentligvis kan vi vinne noe sølvtøy også.

- Fjoråret var som en virvelvind for meg. Jeg har ikke hatt tid til å se meg tilbake. Men det har vært en morsom tid. Jeg har trivdes de siste 12 månedene. I fjor hadde jeg en flott sesong med Southampton, og trivdes virkelig under Mauricio Pochettino. Men ting forandrer seg.

- Jeg fikk muligheten til å komme til Liverpool, og det var noe jeg ikke kunne si nei takk til. Det var en sjanse til å få spille Champions League-fotball for en enorm, historisk klubb. Det å spille mot Real Madrid var for eksempel en stor opplevelse.

- Bare det å være på samme bane som Cristiano Ronaldo, Luka Modric og Karim Benzema var stort. Men det var også skuffende. Jeg syntes vi startet bra, spesielt i den første kampen, men de viste kvalitetene sine og er regjerende mestere. Og så fikk jeg sjansen til å spille mot min gamle juniorlag-kollega Gareth Bale på Bernabeu. Jeg hadde aldri trodd at noe slikt ville skje.

- En ting som er bra med Liverpool er at vi har en kjerne av engelske spillere. Jeg tror også at vi vil vokse sammen som gruppe for England. Det er forfriskende at det er slik i en tid når folk snakker om antall utenlandske spillere som spiller i Premier League. Det er et sunnhetstegn for klubben.

- Når jeg snakker om engelske lagkamerater er det fint å ha store Rickie Lambert rundt meg i Liverpool. Vi har vært venner og lagkamerater i 5-6 år. Det samme gjelder Dejan Lovren. Dejan har funnet seg godt til rette. Vi spilte sammen også i fjor, og det å ha tre av oss fra Southampton-stallen i fjor her, har bidratt til at vi har kunnet hjelpe hverandre.

- Hele reisen har vært bemerkelsesverdig. For fem år siden var jeg i bunnstriden i League One med Southampton. Da kunne ikke jeg og Rickie engang i våre villeste drømmer se for oss at vi begge ville spille for Liverpool. Rickie vil bekrefte det jeg sier, det er jeg sikker på. Vi må bare leve i nuet, og vi jobber hardt for å bidra til at Liverpool skal gjøre det bra.