- Det tok lang tid å komme over forrige sesong

Joe Allen innrømmer at det tok lang tid å komme over skuffelsen det var å se ligamesterskapet glippe i ellevte time forrige sesong. Men nå er waliseren klar til å kjempe for heder og ære igjen.

Allen klarte ikke å glede seg over sitt første ligamål for Liverpool, som kom i kollapsen mot Crystal Palace i nest siste ligakamp.

- Til å begynne med var det svært vanskelig å takle at ligamesterskapet glapp i innspurten. Men det var mye positivt vi kunne ta med oss fra forrige sesong, sier Allen til Liverpool Echo.

- Når du kommer så nære, får du en smak av hvordan det kunne ha vært å vinne ligaen. Det er motivasjon for å klatre enda et hakk opp kommende sesong.

- Vi har fortsatt troen og selvtilliten som kreves. Vi hadde en meget god resultatrekke mot slutten av forrige sesong, og vi håper å begynne den nye sesongen i like god form.

- Det gikk en stund før vi klarte å legge forrige sesong, og hvordan den endte, bak oss. Når du er så nærme, blir skuffelsen desto større over at du ikke greier det, tror jeg.

- Men vi har hatt plenty med tid til å legge det bak oss. Noen av spillerne hadde VM å fokusere på, og vi andre har hatt en ferie hvor vi har kunnet fordøye det som skjedde, og begynne å fokusere på kommende sesong.

- På en måte var det vanskeligere, for personlig hadde jeg ikke et VM som kunne ta tankene bort fra det som hadde skjedd. For de som reiste til Brasil tror jeg det var mye enklere å glemme det som hadde skjedd.

- Under preseason har vi sett at alle er tilbake med en hunger etter å konkurrere og gjøre det bra igjen.

Allen innrømmer at det blir en utfordring å håndtere økte forventinger på Anfield, samt det faktum at Luis Suarez har forlatt klubben.

- Jeg skjønner at folk ser oss som en outsider igjen. Ting endrer seg raskt under transfervinduet.

- Men vi mener vi har selvtilliten som kreves, og er klare for den nye sesongen. Vi skjønner at det kanskje blir enda tøffere enn forrige sesong. Lagene rundt oss har styrket stallene sine, så det blir et spennende år. Vi må sørge for at vi ikke tar lett på ting.

Liverpool startet forrige sesong med tre strake seire, og avsluttet sesongen med 12 seire på 14 kamper. Allen håper at de røde kan fortsette der de slapp i mai.

- Vi må sørge for at vi står på. Innsatsen blir viktig med tanke på vår sesong. Vi må sørge for at vi holder følge med våre største rivaler fra første serierunde av. Vi har ikke råd til å komme på etterskudd.

- Vi har hatt en virkelig god preseason. De nye spillerne har funnet seg til rette umiddelbart. De har gitt oss mer kvalitet i troppen. Turen til USA var en stor suksess, og nå ser vi frem til at sesongen skal komme igang.

- Det fine med denne klubben er den enorme støtten vi har. På begge turene jeg har vært med på har vi hatt utrolig støtte på andre siden av verden, på ulike kontinenter. Det viser hvilken enorm klubb Liverpool er over hele verden. Supporterne gjorde turen til det den var.

Nå ser Allen frem til den siste treningskampen før alvoret starter, mot Dortmund i morgen.

- Dortmund blir en god test for oss. Preseason generelt har gitt oss en smak på det som venter oss i Champions League. Vi har spilt mot flere europeiske toppklubber, noe som er gode forberedelser med tanke på det som kommer.

- I den kommende sesongen får jeg min første sjanse til å spille i Champions League, noe jeg virkelig gleder meg til. Når jeg kom til Liverpool håpet jeg å få sjansen til å oppleve de berømte Champions League-kveldene. Mange av spillerne har nevnt disse kveldene, og har snakket om de gode minnene de har fra slike kvelder, spesielt kampene på Anfield. Supporterne ser frem til disse kveldene igjen, like mye som oss spillerne.