- Det var viktig å holde nullen

Keepertrener John Achterberg tror det var viktig for Simon Mignolet å holde buret rent mot Tottenham forrige helg, og spår at belgieren vil få økt selvtillit som en følge av det.

- Det er alltid hyggelig for en keeper å holde nullen, og det er alltid målet før en kamp. Noen ganger går det bra, andre ganger går det ikke bra. Men det er en keepers jobb å forsøke å holde buret rent, og klarer du det en gang kan det kanskje bidra til at du klarer det i flere kamper på rad, sier Acheterberg til Liverpoolfc.com.

- Når nye spillere kommer inn i forsvarsrekka må du jobbe litt med formasjonen og kommunikasjonen på trening, og forhåpentligvis vil dette bære frukter i form av færre baklengsmål.

- Med nye spillere på plass forsøker selvsagt alle å gi litt ekstra. De vet de må prestere på topp hver dag, for du kjemper om en startplass foran hver kamp. Det er opp til manageren hvem han velger. Manageren ser også på hvilke kamper vi står foran, og bestemmer hvem det er best å benytte for å vinne kampen.

- For en keeper spiller det ingen rolle hvem som er motstanderen. Du skal forsøke å holde buret rent uansett. Ulike spillere gjør selvsagt ting på ulike måter, men det er noe du bare lærer av. En keeper lærer å posisjonere seg og hvordan han skal reagere, men hovedsaken er å være fokusert på det du selv skal gjøre, ikke hva andre spillere gjør.

- En keeper kan også lære noe av de nye spillerne som kommer til eget lag. Spillere skyter på ulike måter, så du må lære å håndtere ulike typer skudd. Vi snakker små marginer her, for posisjoneringen er noe du har i hodet hele tiden. Er du i riktig posisjon, har du en god sjanse til å redde skuddet. Det er hovedsaken når det gjelder å stoppe skudd for en keeper.

Achterberg mener ellers at det ikke er ideelt med et avbrekk i Premier League til fordel for landskamper så tidlig i sesongen.

- Det er ikke ideelt, men FIFA og UEFA har satt opp disse kampene så tidlig i sesongen, og alle lag har det samme problemet. Har du et samspilt lag er det enklere å håndtere dette, men når du har mange nye spillere på laget må du bare gjøre det beste ut av det, og forberede seg til neste kamp når landslagsspillerne kommer tilbake.

- Jeg jobber med keeperne både individuelt og som gruppe. Dersom Simon var her nå, ville vi jobbet med ting han kan forbedre, og det er det samme med Brad Jones. Vi henter også opp noen av de unge målvaktene til Melwood, og de kan lære av Brad og se noe av arbeidet han gjør, nivået han er på og tempoet til spillerne som trener her.

- Vi jobber for at alle keeperne skal være i stand til å spille når det er bruk for dem. Brad har opp gjennom årene gjort det bra når han har fått spille. Han har vist at han behersker dette, og er klar.