- Dnipro nektet å skrive under

Det meste tydet på at ukrainske Yevhen Konoplyanka (24) skulle bli Liverpool-spiller, men Dnipro Dnipropetrovsk-presidenten hadde bestemt seg for noe annet.

Etter at Liverpool ikke klarte å sikre seg Konoplyanka i januarvinduet, skrev vi at den rike eieren i Dnipro, spillerens klubblag, var brikken som stoppet overgangen. I løpet av lørdagen har noen uvanlige meldinger fra Konoplyankas agenter blitt kjente, og det meste tyder på at klubbpresidenten faktisk er hinderet for Anfield-klubben og den ukrainske landslagsspilleren.

Spillerens to agenter forsto lite og var frustrerte da Dnipro nektet å gi slipp på spilleren fredag kveld. Det meste skal ha gått som planlagt i Ukraina, der Liverpool-lege Zaf Iqbal var med og gjennomførte en medisinsk test for lynhurtige Konoplyanka. Men da partene skulle sluttføre papirarbeidet, stoppet alt ved målstreken – og spilleren ble værende til forundring og irritasjon blant de involverte og Liverpool-fansen.

«Kan fortsatt ikke tro hva som skjedde i går. Spilleren er enig i vilkårene, fullfører den medisinske testen, Liverpool utløser klausulen, Dnipro nekter å signere», skrev engelske James Lippett i en tweet lørdag – som han senere slettet.

Lippett var én av Konoplyankas agenter i forhandlingene mellom spillerens klubb og Liverpool. Tidligere på kvelden, før agenten hadde nevnt Liverpool, skrev han at «den engelske klubben gjør det de kan for å sluttføre en avtale» og at «noen av komplikasjonene rundt overganger er rett og slett utrolige».

Det er ennå ikke kjent hvorfor Dnipro nektet å slippe landslagsspilleren, for Liverpool skal ha vært villige til å betale klausulen på om lag 150 millioner kroner, men ifølge Lippett og Konoplyankas andre agent, Oliver Cabrera fra Sverige, skal det altså være klubbpresidenten som ikke ville skrive under de nødvendige papirene.

Cabrera skrev i en tekstmelding til Aftonbladet-journalist Patrik Sjögren at alle de personlige forhandlingene var unnagjort, men at presidenten var urokkelig og ikke ville selge Konoplyanka.

«Han ville ikke selge. Helt ærlig har vi ikke informasjon om hvordan klubbene endte (forhandlingene), både spilleren og jeg», skrev agenten videre i tekstmeldingen.

Ingen av klubbene har uttalt seg i forbindelse med den mislykkede overgangen.