- Drømmeovergang i fare

Journalistene som følger Liverpool tettest stiller spørsmål om Luis Suarez etter gårsdagens episode skremte bort klubbene han ønsker seg til. - 27-åringen trenger hjelp.

Avisene er i dag fulle av Luis Suarez-stoff, etter episoden i gårsdagens VM-oppgjør mot Italia, der angriperen var involvert i sin tredje biteepisode på fire år. Her er utdrag fra hva Tony Barrett i The Times og James Pearce i Liverpool Echo skriver i sine kommentarer.

 

Real Madrid-drømmen i fare

«Luis Suarez sitt håp om å sikre seg en drømmeovergang til Barcelona eller Real Madrid henger i fare etter at Liverpool-angriperens omdømme har blitt betydelig skadet etter at han så ut til å bite en motspiller for tredje gang i sin karriere.

 

Fellesnevneren for alle de tre hendelsene, sammen med Suarez sin egen forferdelige oppførsel, er at hendelsene skjedde på et tidspunkt hvor han vurderte sin egen fremtid. Spørsmålet nå er om han har ødelagt sine sjanser til å gå til Barcelona eller Real, og der klubbene må bestemme seg for om det er verdt bryet å signere en slik kontroversiell spiller. 

 

De siste ukene har flere fra Suarez sin leir gått offentlig ut med ønsket hans om å spille i La Liga. Meldingene har ikke en gang vært diskre, men har hatt den ønskede effekten for Spanias to storklubber som stadig har vist tegn til å være klar om å kjempe for Suarez sin underskrift. Nå vil begge klubbene bli møtt med at dersom de vinner kampen om Suarez, om en kamp vil finne sted, så vil de anskaffe seg en av de mest beryktede spillerne i fotballverden, og alt som følger med.

 

Liverpool har blitt vant med Suarez og bagasjen hans, men frem til nå har ikke kontroversene fristet dem til å kvitte seg med en spiller som har vist seg som en av verdens beste, til tross for episodene. Frem til i går så det ut til at de måtte gjøre seg klar for en ny sommer der de ville få kamp for å beholde spilleren, men nå ser det ut til å bli en annen test - med å rehabilitere et individ som ikke ser ut til å kunne lære av sine feil.» 

Tony Barrett, The Times

 

Trenger hjelp

«Nok en gang står Luis Suarez overfor en heftig straff, etter å ha gjort den motbydelige handlingen med å sette tennene sine i en motspiller.

 

Suarez vet at VM er over for hans del. FIFA har allerede startet etterforskning, og det blir utvilsomt straff i ettertid. FIFA, som kan dele ut en maksstraff på 24 landskamper eller to år, vil være presset til å statuere et eksempel.

 

I ekstreme tilfeller har FIFA makt til å utøve en straff som også inkluderer klubbfotball, men det er høyst utenkelig. Suarez sin siste forseelse har sjokkert folk i klubben.

 

Brendan Rodgers og klubben trodde virkelig at Suarez hadde blitt kvitt sine demoner, og med hjelp av Dr Steve Peters så det ut til at han hadde fått orden på oppførselen sin.

 

Uansett hvor forkastelig hans handling var, er han Liverpools mest verdifulle spiller, og moral betyr ikke mye i businessdelen av moderne fotball. Han er trøblete, men han er også verdt opp mot £80 millioner. Bekymringen for de røde er at Suarez fortsatt virker ute av stand til å lære av tidligere feil, og listen over kontroversielle hendelser bare vokser. Dette er en mann med desperat behov for psykologisk hjelp. Enda en lang straff som vil nekte ham æren av spill for sitt land, vil gi Suarez god tid til å reflektere.»

James Pearce, Liverpool Echo