- Du må ta vare på spillerne dine

Brendan Rodgers forklarer at jobben til en moderne manager handler om langt mer enn å trene spillerne og å ta ut laget.

- En moderne manager trenger uten tvil mange kvaliteter for å håndtere jobben sin på dette nivået. Det handler om mye mer enn bare å trene og ledet laget ute på banen. Det handler om å ta vare på spillerne, håndtere media og det er mye psykologi som kreves i en jobb som denne, sa Rodgers under sin pressekonferanse på Melwood i dag.

- Det har alltid vært slik. Det har aldri vært en epoke der du ikke har behøvd slike egenskaper. Du håndterer mennesker og menneskesinnet. Det handler om å få det beste ut av dine menn, og håndtere forventningene.

- Jobben dekker alle sider av fotballen, og den psykologiske siden er minst like viktig som de tekniske, taktiske og fysiske elementene i fotball. Det er en managers jobb å ta presset bort fra spillerne, slik at de kan spille og prestere. Spillerne må være konsentrerte om sine arbeidsoppgaver.

- Det som skrives i mediene kan påvirke noen spillere, men jeg tror de fleste spillerne er sterke mentalt og ikke bryr seg om det som blir sagt og skrevet.

- Målet for sesongen er å komme så høyt som mulig på tabellen i løpet av 38 kamper. Vi får se hvor vi ender. Det som driver deg videre innen denne sporten er din personlige ambisjon, men enda viktigere din ambisjon for klubben. Vi står foran 12 interessante kamper i ligaen. Det blir en spennende avslutning for oss managere. Det er slik vi ønsker at det skal være.