- En beskjed til våre rivaler

Steven Gerrard mener Liverpool med 3-0 mot Southampton sendte ut en klar beskjed til sine rivaler om at de røde blir å regne med i tittelkampen i Premier League.

Liverpool sto med kun en seier på fem kamper mot Southampton på St. Mary's Stadium før gårsdagens møte.

- Det har gått galt på denne banen tidligere. Vi lærte ei lekse forrige sesong. Brendan Rodgers fortsetter å gi spillerne æren, men i dag må han få æren. Han traff med taktikken vår, uttalte Steven Gerrard til Sky Sports.

Brendan Rodgers benyttet Joe Allen istedenfor Raheem Sterling fra start. Liverpools manager valgte en diamantformasjon på midtbanen. Tidlig i 2.omgang kom Sterling inn for Philippe Coutinho.

- Planen var å spille litt lengre i dag, forsøke å ta unna for presset deres. Vi ønsket å ha to mot to på topp. Hvis et lag ønsker å spille to mot to mot disse to (Suarez og Sturridge), så lykke til.

Gerrard fikk spørsmål om Brendan Rodgers’ taktikk har vært en av Liverpools styrker denne sesongen.
- Ja, det er hva de beste managere gjør. Det ble feil her i fjor, og det ble kanskje feil mot dem tidligere denne sesongen da de slo oss på Anfield.

- Vi har begått feil og forsøkt å forandre på ting. Vi benyttet en diamantformasjon i dag, og det ble vanskelig til tider i første omgang mot et godt lag med gode spillere, men jeg synes vi var suverene defensivt og alltid farlige på kontringer.

Gerrard ble spurt om Liverpool med 3-0 seieren mot Southampton sendte ut en beskjed til rivalene.
- Jeg synes det. Jeg så Theo Walcott i deres studio i dag. De (Arsenal) tapte og vi vant. Vi har mange lag i Premier League som er obs på oss fordi vi ikke spiller i Europa og kan komme friske til hver kamp.

Liverpool ligger på 2.plass i Premier League på bedre målforskjell enn Arsenal. Gerrard kunne ikke unngå å få spørsmål om tittelmulighetene.
- Alt vi ba om før sesongstart var: «Kan vi være med når ti kamper gjenstår?» Vi er det nå. Vi er fortsatt ikke favoritter. Jeg synes Chelsea og Manchester City er det.

- Vi må bare holde det gående og vinne hver kamp. Med verdensklassespillere (Suarez) som det vi har, kan vi slå alle.

Gerrard har tidligere uttalt at denne sesongen er en utmerket mulighet til å vinne ligaen.
- Hvis vi holder det gående, kommer sjansen til å øke. Men det er viktig å forholde seg rolig og fokusere på hver kamp som de kommer.

- Jeg vet at det er en klisjé, men det er alt vi kan gjøre. Vi har ikke erfaring, men vi har mye som fungerer for oss.