- En enorm ære

Jordan Henderson legger ikke skjul på at det var spesielt å lede Liverpool som kaptein for snart to uker siden, og han bruker Steven Gerrard om læremester.

– Jeg vet selvfølgelig at det bare er én kaptein her, og Stevie er vår leder og rollemodell. Jeg har alltid sagt at han trolig er den beste kapteinen i fotballen, og alle sammen ser opp til ham, sier Henderson til LFCTV.

24-åringen, som ble tildelt visekapteinsrollen i september, fikk starte sin første Premier League-kamp for kaptein for Liverpool mot Stoke i slutten av forrige måned. I oktober bar han kapteinsbindet mot Swansea i ligacupen. 

• Les også: – Han blir bedre hele tiden

– Det var en enorm ære, og det er det fortsatt, forklarer han.

En del av æren for fremgangen hans skal tildeles Gerrard, mener landslagsspilleren. Henderson legger også til at han håper å kunne bidra med store på Merseyside i tiden som kommer, noe han har som et mål.

– Mer i vente

– Jeg føler jeg at har lært veldig mye av ham, og jeg skal prøve å fortsette med det, både på og utenfor banen. Som visekaptein prøver jeg å støtte ham hver gang han trenger, sier den tidligere Sunderland-profilen.

– Jeg har bare vært her en liten stund, og jeg tror det er mye mer i vente. I fremtiden kan jeg forhåpentligvis ha en stor innflytelse på laget, men jeg har mye arbeid foran meg. Jeg skal gi alt jeg har for å nå dit.

Denne sesongen har Henderson vært på banen i tjue kamper, og han står allerede med tre mål, bare to færre enn i hele fjorårssesongen. Totalt har midtbanemotoren spilt i 152 kamper og scoret 16 mål for de røde.