- En sjanse til å bli helter

Brendan Rodgers mener at kveldens kamp mot Real Madrid er en ypperlig sjanse for hans spillere til å spille seg til heltestatus.

- Dette er den type kamper som det snakkes om i årevis etterpå. Steven Gerrard gjorde to mål sist Liverpool møtte Real, og det snakkes fortsatt om det, uttaler Rodgers til Liverpool Echo.

- Bidrar du sterkt til en seier i store kamper, er det noe supporterne husker. Vi går til kampen etter å ha vært litt opp og ned formmessig, men all den gode fotballen vi spilte forrige sesong skal være et grunnlag som gjør at vi har tro på dette, og karakterstyrken til gruppen er noe vi nyter godt av for øyeblikket.

- Spillerne går til kampen for å få et godt resultat for laget, og klarer de det, kan de oppnå legendestatus.

- En kamp som dette vil også være en flott erfaring for våre unge spillere. Vi er et veldig ungt lag. Det var bare to lag i Premier League som hadde en yngre tropp enn oss forrige sesong. Det ene laget var Aston Villa, som nesten rykket ned, og det andre var Cardiff, som rykket ned. Det sier noe om hvor bra våre unge spillere gjorde det.

- Denne sesongen står vi foran noen store kamper og opplevelser, og det er ikke tvil om at kveldens kamp vil være til hjelp for dem. Dette blir en spesiell kveld for dem, og uansett resultat vil det gjøre dem til bedre spillere.

- Etter helgen har spillerne vært opprømte med tanke på å spille i denne utrolige kampen. Jeg trenger ikke å motivere dem. Det blir en flott opplevelse for alle. Jeg ser frem til atmosfæren og stemingen på stadion. Jeg er sikker på at stemningen vil bidra til gode prestasjoner av spillerne.

- Vi kan ikke åpne oss opp for mye i denne kampen. Ikke når deres hovedstyrke er kontringene. Til tider spiller de med fire bak, to midtbanespillere og fire spillere i angrep, noe vi må være oppmerksomme på.

- Men vi må også legge våre egne planer for hvordan vi kan slå dem, men vi må respektere dem som motstandere. De har gode spillere høyt i banen. Vi må være gode i de områdene, slik at vi klarer å eliminere den trusselen. Vi ønsker virkelig å sette vårt eget preg på deler av denne kampen, samtidig som vi altså må være oppmerksomme på deres hurtige kontringer.