- Et privilegium å være i Liverpool

Brendan Rodgers er glad for å ha signert ny kontrakt. Liverpool FC er inne i en ny fase i utviklingen. Målsettingen er å vinne Premier League og bli blant de ledende klubbene i europeisk toppfotball.

Brendan Rodgers signerte i dag ny langtidskontrakt med Liverpool.  Han jobber nå med å skaffe spillerforsterkninger, og takker eierne og supporterne for støtten. 

Hva betyr det for deg å ha signert ny kontrakt med Liverpool FC?
- Det er et stort privilegium for meg å være manager i denne klubben og ha blitt tilbudt muligheten til å fortsette med jobben jeg har gjort de seneste par årene. Det gjør meg meget beæret. Jeg er svært glad for å kunne fortsette det som har vært en meget spennende tid i klubben. Vi ser frem til å gjøre ytterligere fremskritt neste sesong og de kommende sesongene.

Rodgers har tidligere uttalt at han ville vente til sesongen var over før han ville signere ny kontrakt. Hvor viktig var tidspunktet for kunngjøringen?
- Det var veldig viktig for meg. Vi snakket om det i løpet av sesongen, men mitt fokus var egentlig på laget og supporterne. Jeg ønsket bare å sørge for at vi kunne ha fullt fokus på hva vi gjorde og jobben som lå foran oss. Kontraktssamtaler kunne vi ha etterpå. Det var viktig at vi forsøkte å ende så høyt på tabellen som mulig, og det ville gjøre at vi kunne snakke om kontrakten etterpå. Det ville hele tiden være rett frem fordi jeg elsker å være i Liverpool. Det er fortsatt mye å utvikle for meg i klubben, men det ville være rett frem straks sesongen var avsluttet.

Hvor langt synes du klubben har kommet i utviklingen siden du kom hit i juni 2012?
- Jeg er meget fornøyd med kulturen og miljøet som vi har skapt de to seneste sesongene. Det har hjulpet oss til å ta de fremskrittene vi har gjort. Vi har en gjeng spillere som er meget sultne og som har forpliktet seg til å hjelpe Liverpool. Jeg er meget stolt. Jeg stoler på hver enkelt spiller. De er meget profesjonelle i sitt arbeid. De vier livet sitt til å gjøre Liverpool så bra som mulig. Vi beveger oss nå inn i neste fase. Vår drøm og målsetting er å vinne Premier League. Det er hva vi ønsker å gjøre. Vi har vist denne sesongen at vi kan være med og kjempe om tittelen. Med noen nye signeringer i sommer kan vi være med å kjempe igjen. Målsettingen for meg er å forsøke å etablere Liverpool blant de ledende klubbene i europeisk og hjemlig fotball, og vi er på vei til det.

Hvor mye ser du frem til Champions League-kvelder på Anfield?
- Det er en meget spennende tid. Jeg har sett kamper tidligere. Jeg har vært heldig nok til å ha vært på Anfield på Champions League-kamper. Og det er spesielle anledninger. Man ser støtten spillerne får. Vi hadde det i Europa League. Da fikk jeg føle noe den stemningen. Selvsagt er det en annen turnering, men da vi trengte å vinne mot Zenit St. Petersburg, var supporterne utrolige den kvelden. I løpet av min tid her, i store kamper, har supportete virkelig vist hvor lidenskapelige de er. De har vist hvorfor de er så flotte supportere. Vi ser virkelig frem til det. I Champions League vet vi at, dersom vi kan prestere bra på bortebane, så kommer vi til å bli vanskelige å slå i hjemmekampene grunnet supporterne og lagets kvalitet.

FSG er glade for at du har signert ny kontrakt. Kan du beskrive hvor viktig deres støtte har vært siden du kom til Liverpool?
- Det har vært nøkkelen for meg. Jeg kom til en slik prestisjefull klubb som ung manager og trengte tid til å implementere ideene jeg ønsket. De hadde tro på mitt arbeid fra første dag vi snakket sammen. Vårt forhold er meget sterkt. Jeg er en stor beundrer av dem og deres ærlighet og hvordan de har gitt meg muligheten til å være her. Det er en veldig tillit og et sterkt forhold oss i mellom. Jeg er glad på deres vegne fordi de har satt en ung mann til å lede en stor klubb, og de har troen på meg. En av de største grunnene til at jeg kom til Liverpool var grunnet dem. Forhåpentligvis føler de seg rettferdiggjort grunnet arbeidet vi har lagt ned de seneste to årene. Jeg er glad for å kunne fortsette det forholdet jeg har til dem.

Hva er dine planer for sommeren? Blir det nye signeringer?
- Det er planen. Det er nå utenfor sesongen og vi har VM og annet som pågår. Folk må hente seg inn og ha en pause fordi vi har en lang sesong foran oss neste sesong. I mellomtiden jobber vi med signeringer, staben, jeg, rekrutteringsavdelingen og Ian Ayre – vi jobber fortsatt hardt når det gjelder å få inn spillere. Der klubben befinner seg nå, er signeringer noe komplekst. Ikke alle signeringer er enkle. Men vi må forsterke troppen, og det er noe vi jobber hardt med de neste ukene.

Ditt forhold til Liverpools supportere ser ut til å ha utviklet seg til noe spesielt. Hva er budskapet til dem?
- Jeg ønsker å takke dem fordi de har vært tålmodige med meg og laget. Deres støtte er avgjørende. De er de flotteste supporterne i verdensfotballen. Liverpool-supportere kan fotball og vet at de er en del av en flott institusjon. Jeg er meget beæret og privilegert hver gang de synger navnet mitt eller viser meg støtte ute i gatene. Det er meget, meget viktig for meg. Det gir meg stor oppmuntring hver dag at alle supporterne jeg møter er meget støttende i arbeidet. Forhåpentligvis vil kontraktsforlengelsen gjøre at vi kan utvikle forholdet enda mer fordi det er et forhold jeg ønsker skal fortsette.

Kilde: Liverpoolfc.com