- Fabio kommer til å styrke oss

Liverpools manager avslører at han vil benytte seg av Fabio Borini på Anfield kommende sesong, og han mener italieneren bare styrker angrepet til Merseyside-laget.

– For Fabios utvikling, og det har ingenting å gjøre med han ikke er en god nok fotballspiller fordi jeg kjenner ham bedre enn noen andre, var det nødvendig at han ble sendt ut for å få kamper, sier Brendan Rodgers, ifølge klubbens nettside.

Liverpool spilte relativt få kamper i 2013/2014-sesongen fordi de kun var med i hjemlige turneringer, og manageren sendte Borini på utlån i frykt for at han veldig ofte skulle varme benken og at utviklingen ville stagnere.

Ikke plass på topp

– Det handlet egentlig bare om at vi hadde Daniel Sturridge og Luis Suárez, som jeg tenkte skulle komme til å spille veldig mange kamper, sier nordiren.

– Og vi hadde ikke så mange kamper med tanke på at vi ikke spilte Europacupfotball. Luis er så robust. Han spiller hvert eneste minutt av hver eneste kamp, og han er en spiss i verdensklasse.

Les også: – Jeg har blitt bedre

Derfor fikk Borini en sesong hos nedrykkskandidaten Sunderland på nordøstkysten. Spissen gjorde sine saker veldig bra på Stadium of Light, der han var sentral i lagets Premier League-overlevelse.

Onsdag ettermiddag var 23-åringen tilbake i Liverpool-drakten, og han scoret like godt i sitt comeback mot Shamrock Rovers.

– Jeg synes han var utmerket, sier Rodgers om prestasjonen hans i Dublin.

– Styrker troppen

Han planlegger å involvere Borini oftere kommende sesong, for da står Champions League-fotball også på programmet.

– Nå, ett år senere, vil han være tilbake i troppen. Man kunne se farten og kraften hans, og man kunne se målteften hans, noe som styrker kvaliteten i det vi allerede har.