- Feilen påvirker ikke Stevies prestasjon

Selv om motstanderlagenes fans håner Steven Gerrard etter feilen mot Chelsea, er Brendan Rodgers sikker på landslagskapteinen leder England med styrket selvtillit i verdensmesterskapet.

– Det var ikke det som kostet oss ligatittelen. Det kunne skjedd i den tredje kampen, og det kunne skjedd i den fjerde kampen, men det var definitivt ikke det øyeblikket som avgjorde sesongen vår, slår Liverpool-sjefen fast.

Nordiren er på ingen måte redd for at effekten av å ha sklidd og mistet ballen til målscorer Demba Ba i «seriefinalen» mot Chelsea, har noen negativ betydning på hvordan Gerrard spiller i sommerens verdensmesterskap i Brasil.

– Nei, det bekymrer meg ikke i det hele tatt, svarer Rodgers.

Tror han tar med seg det positive

I stedet tror han 33-åringen, som fyller 34 i slutten av måneden, ser tilbake på en svært vellykket sesong og tar på seg selvtillit av det inn til turneringen.

– Jeg tror Steven drar og reflekterer på det som personlig var vært en briljant fotballsesong. Han har veldig urettferdig blitt stemplet som syndebukk på grunn av at han sklei, sier han.

Les også: – Gerrard bør vurdere landslagsfremtid

Selv fortalte scouseren at han var «knust» etter sesongslutt fordi han og laget var så nær barndomsdrømmen. Denne uka har han, i likhet med samtlige røde som skal delta i Brasil fra juni til juli, imidlertid fått etterlengtet ferie før forberedelsene med landslaget.

– Han elsker Liverpool, og han er veldig streng med seg selv. Steven selv er sin verste kritiker, men nå er han på ferie. Han vet at han har vært involvert i en skikkelig tittelkamp, og neste sesong har han enda bedre muligheter fordi vi kommer til å ha et bedre lag. Vi skal være klare til å kjempe, og han vil spille en sentral rolle. Den selvtilliten tar han med seg til mesterskapet.

– Ikke tenk på Liverpool

Turneringen kan vise seg å bli Gerrards siste mesterskap i England-trøye, selv om han ikke har bestemt seg for hva han kommer til å gjøre med tanke på landslaget videre.

Rodgers er uansett sikker på at han glemmer alt, både Liverpool og tankene om fremtiden, i Brasil og konsentrer seg utelukkende om kampene han spiller der nede.

– Jeg forteller alltid spillerne at «når du spiller for England, ikke tenk på Liverpool. Tenk på landet ditt og laget du spiller med». En av kvalitetene hans er nettopp det. Han er så profesjonell. Han er veldig stolt over å spille for England og være kaptein for landet sitt, og jeg er sikker på at han drar ned og gjør landet sitt stolt igjen.

Se hele England-troppen som skal til VM her!

Neste uke reiser England til Portugal for å trene før turneringen. Deretter drar landslaget tilbake til hjemlandet etter for å spille den siste kampen på Wembley – mot Peru på kapteinens 34-årsdag, 30. mai – før de drar sørover.

Brasil og Kroatia sparker i gang verdensmesterskapet 12. juni. England møter Italia to dager senere, før de ei uke etterpå spiller mot Luis Suárez og Uruguay. Tirsdag 24. juni avslutter laget gruppespillet sitt mot Costa Rica.