- Flanagan er som en ny spiller

Brendan Rodgers innrømmer at Jon Flanagan ikke var med i hans fremtidsplaner da han begynte som manager i Liverpool, men at han nå fortjener å spille på førstelaget.

Jon Flanagan kom inn som innbytter mot Bournemouth på lørdag, og de fleste tips går i retning av at scouseren spiller fra start mot Everton. Førstevalgene Glen Johnson og Jose Enrique er skadet, mens Martin Kelly ikke greier å finne tilbake til gamle takter etter sitt lange skadeopphold og innlånte Aly Cissokho har vært langt fra imponerende. Kelly og Cissokho spilte mot Bournemouth, men en av dem blir sannsynligvis vraket mot de blå til fordel for Flanagan, som har vist at han kan spille på begge sider av forsvaret.

- Vi ser nå en ny spiller i Jon i forhold til han som kom inn på laget i høst, forklarer Brendan Rodgers. – Han spilte mot Arsenal, og fikk så muligheten mot Everton. Han fikk en rad med kamper hvor han var fremragende, og vi så han vokse og utvikle seg som spiller for hver kamp. Det var uheldig at måtte ut av laget som følge av skade.

- Jeg ser nå en ung spiller på treningsfeltet som er full av selvtillit og mener selv at han hører hjemme i troppen. Det er et flott bevis på hans personlighet.

- Han har en herlig entusiasme for fotball. Han er en veldig god fotballspiller, en smart forsvarer og det at vi nå har ham tilbake på trening viser oss hvor mye vi har savnet ham.

- Han fikk noen minutter som innbytter i helgen og da var han inne i motstanderens straffefelt fire ganger, noe som viser hans offensive innstilling. Det er fint å ham tilbake og tilgjengelig for spill, og vi vil ta en avgjørelse hvorvidt han kommer til å være med fra start.

- Han fortjener den heder han kan få, siden da jeg kom hit var det klart at han opprinnelig ikke var med i fremtidsplanene, forklarte Brendan Rodgers på dagens pressekonferanse.

- Han har imidlertid vist en slik standhaftighet, besluttsomhet og respekt at det har aldri påvirket ham. Vi har hatt en rekke samtaler om hvordan han kan forbedre sitt spill og han har spilt i flere posisjoner, og han har bare fortsatt å arbeide.

- Jeg er en trener som er ute på feltet hver eneste dag, slik at jeg ser utviklingen til spillerne og dette var en ung gutt som hadde gjort seg fortjent til å få en mulighet til å spille – og han har tatt vare på den.

- Det er glimrende og forhåpentligvis har han fått ytterligere selvtillit etter det spillet han har vist. Som jeg sa til ham for noen måneder siden, han må bare ikke tro at han har knekt koden da det ennå er langt igjen.