- Fokuserer på å komme meg i form

Lucas ønsker ikke å spekulere i sin fremtid på Anfield. Den brasilianske midtbanespilleren har i første omgang full fokus på å få en god pre-season bak seg.

Dette er i ferd med å bli en meget aktiv transfersommer for Liverpool, hvor bl.a. midtbanespillere som Emre Can og Adam Lallana har kommet inn. Det setter et ekstra spørsmålstegn ved en spiller som Lucas, som også var ute av startoppstillingen mot slutten av forrige sesong etter et langt skadeopphold. Det 27-årige midtbaneankeret er blitt linket til en overgang til Napoli, men selv vil han ikke kommentere sin fremtid hos de røde.

- Det viktige nå er å komme i form, sier Lucas til Liverpool Echo. – Det er hva pre-season dreier seg om og å prøve å trives med de kampene vi spiller.

- Forventningene er alltid høye foran en ny sesong og vi må bare gjøre best mulige forberedelser og så hvordan det tar i vei.

- Jeg har rimelig god oversikt over hvorfor jeg ikke kom med til VM, da det siste halve året ikke var det beste for meg. Det at jeg ikke fikk spille særlig med kamper mot slutten av sesongen kostet meg trolig en plass i troppen.

- Nå er Dunga tilbake og jeg har spilt mange kamper under ham før, men for øyeblikket er det ikke noe jeg tenker særlig på.

- Rickie (Lambert) og Adam (Lallana) har kommet fra Southampton, de har naturlig nok ingen problemer med språket og er vel etablerte. Lazar (Markovic) og Emre (Can) er unge, men de ser virkelig fram til neste sesong, fortsetter Lucas Leiva på spørsmål om de nye spillerne som har kommet inn.

- Emre virker å være en hyggelig kar som ønsker å forbedre sitt spill. Han er fortsatt veldig ung og forhåpentligvis vil han bli et godt kjøp for klubben.

- Han blir stadig bedre, kommenterer Lucas om landsmannen Philippe Coutinho. – Han er en spiller som alltid arbeider hardt, og spesielt fysisk har han utviklet seg. Det å spille i Premier League har også gjort ham mer aggressiv i stilen.