- Foretrekker én defensiv midtbanespiller

Brendan Rodgers foretrekker én defensiv spiller og to offensive i et system med tre sentrale midtbanespillere. Steven Gerrard kan forlenge sin karriere frem til slutten av 30-årene ved å spille i ankerrollen.

Brendan Rodgers liker 4-1-4-1 fremfor 4-2-3-1.
- Vi har spilt med én spiller defensivt og to foran siden kampen borte mot Tottenham, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Jeg foretrekker to offensive spillere i en midtbane på tre. Jeg liker ikke to defensive spillere. Jeg vil heller ha én defensiv og to offensive.

- De to offensive skal sette press og kvele kampen når vi ikke har ballen. Når vi har ballen, handler det om å være positiv og komme inn i feltet.

- Det er mitt foretrukne system når vi har alle spillerne tilgjengelig, men i visse kamper må man benytte en bestemt taktikk. Til tider må man skifte og spille på den andre måten.

Steven Gerrard spilte i den defensive rollen mot Stoke, og Brendan Rodgers avslørte etter kampslutt at kapteinen vil få flere muligheter i den posisjonen fremover.

- Jeg synes han gjorde det meget bra i den rollen mot Stoke. Det er en spesiell type spiller som kan spille i den posisjonen. Lucas Leiva har vært strålende der for oss. Joe Allen har også spilt der. Jeg tror Steven Gerrard kan spille der grunnet sin personlighet.

- Hvis man ser på profilen til en i den posisjonen, er det en som kan koordinere spillet og styre spillet bakfra. Du må forstå når du skal spille kort, når du skal spille langt og når du skal presse.

- Du trenger karisma og lederegenskaper for å spille der. Du må elske fotball. Du må ønske å ha ballen, og du må være spilleren som åpner opp kampen for laget.

- Steven besitter alle disse kvalitetene. I en alder av 33 år er Steven ikke det han var da han var 23 år, og det kan han fortelle dere selv. Men han har fortsatt kvaliteter i verdensklasse, slik som pasninger og det å lese spillet.

- Med sine pasninger, korte og lange, kan han bidra derfra. Ved å spille i den rollen tror jeg han kan forlenge karrieren frem til sent i 30-årene.

- Stevens bevegelsesmønster i mesteparten av karrieren har vært i den andre enden av bane. Nå reprogrammerer vi ham for bevegelsesmønstre på denne halvdelen på banen.

- Fysisk sett trenger du ikke å løpe over banens lengde, men du må være i stand til å bevege deg hurtig over korte distanser.

- Steven er fortsatt en av de beste dødballspesialistene i verdensfotballen, og vi er laget som har scoret flest mål fra dødballer i Premier League denne sesongen.

- Jeg tror det er en rolle han er opprømt over å få spile. Hvis dere ser på noen av toppspillerne i verdensfotballen, har de hatt perioder i denne posisjonen.

Lucas har spilt flesteparten av sine kamper for Liverpool i en defensiv rolle. Brendan Rodgers mener brasilianeren har kvaliteter til å spille lengre fremme på banen.

- Hvis man ser tilbake på da Lucas kom til klubben, var han en offensiv midtbanespiller. Jeg liker spillere som er multifunksjonelle og kan spille i flere posisjoner. Jeg tror Lucas kan spille i den rollen.

- Det som er viktig for meg ved å ha to spillere i offensive roller, er at de kan presse høyt oppe på banen. Det er slik systemet fungerer.

- Jordan Henderson og Joe Allen gjorde det eksepsjonelt bra i de kampene da Steven var ute og Lucas spilte i den kontrollerende rollen.