- Fornøyd, men ikke selvtilfreds

4.plass, 56 poeng, 70 mål totalt, 28 mål på bortebane. Brendan Rodgers synes tallene viser hvilken fremgang Liverpool har hatt i 2013/14, men han er ivrig etter at laget skal utvikle seg ytterligere.

Liverpool står med 56 poeng i Premier League etter 27 kamper, og det er det høyeste poengantallet de røde har hatt på dette tidspunktet av en Premier League-sesong noensinne. Brendan Rodgers’ mannskap er mestscorende i Premier League med 70 mål. 

- Du blir vurdert ut ifra tallene. I fjor forbedret vi oss etter hvert som sesongen skred frem, men forbedringen har trolig vært stabil de seneste 14-15 månedene.

- Det er noe som er viktig for oss. Vi er med i en liga der vi ønsker å havne så høyt som mulig. Det er en flott referanse for hvor vi står, vi ligger fire poeng bak lederlaget, men samtidig må vi ikke bli selvtilfredse.

- Vi må fortsette å jobbe og jobbe bra. Vi har en ny kamp som er en del av våre kortsiktige målsettinger. Vårt mål er å få et godt resultat.

Liverpool er med 28 mål på fremmed gress også det mestscorende laget på bortebane i Premier League. Rodgers er fornøyd med Liverpools scoringsform, og innrømmer at det var noe han ville få skikk på da han kom til klubben i 2012.

- Da jeg kom hit, var det noen av det viktigste vi hadde fokus på. Vi ønsket å score flere mål og forbedre angrepsspillet. Å være det ledende laget i antall scorede mål er stor honnør til arbeidet spillerne har lagt ned og deres innstilling i kampene.

- Vi har områder vi ønsker å forbedre og den totale balansen i laget, men det vil komme. Det viktigste er at vi vinner kampene på denne tiden av sesongen, og det er det det handler om.

Resultatene denne sesongen har økt supporternes forventinger.
- Det er flott for supporterne å drømme, og det er flott å være i byen og lytte til folk. Jeg føler at det er en spenning og forventing, og de fortjener det.

- Det er hva Liverpools supportere har behov for å ha på denne tiden av sesongen – at deres lag er med og kjemper og er utfordrere.

- Selv er vi meget rolige og har fokus på hva vi trenger å oppnå. Hver dag jobber vi med å få maksimalt ut av treningene. Forhåpentligvis kan vi ta med den selvtilliten til kampene.