- Første gang vi føler vi har en sjanse

Seieren mot Norwich betød at Liverpool ikke kan bli dårligere enn nummer tre i Premier League denne sesongen, og derfor kommer laget rett inn i gruppespillet i Champions League til høsten. Nå rettes blikket fremover – mot gull.

– Ett mål er nådd. Nå kan vi se videre og tenke på tittelen.

Det sa Lucas til klubbens nettside etter 3–2 mot Norwich i går. Brasilianeren, som startet en ligakamp for første gang siden januar, mener Liverpool aldri har vært nærmere så lenge han har vært der.

– Det er helt fantastisk. Jeg har vært her i syv år, og dette er nok første gang vi virkelig føler at vi har en mulighet.

Siden de avsluttet på 2. plass og fire poeng bak Manchester United for fem år siden, har det vær en lang berg-og-dal-bane for de røde. De påfølgende sesongene endte med én 6. plass, to 7. plasser og bunnotering med 8. plass i mai 2012.

– De siste årene har vært veldig vanskelige for oss og supporterne. Vi har ikke fullført jobben ennå, men vi har i hvert fall klart Champions League-plassen – det var hovedmålet for oss i starten av sesongen – uten å måtte igjennom kvalifisering, sier han og legger til at laget får mer tid til sesongoppkjøring i sommer fordi de ikke må spille kvalikkamper.

I går var Norwich var veldig innstilte på å bryte Liverpools lange rekke med seire, men to scoringer var ikke nok mot Anfield-klubben – som scoret sitt ligamål nummer 94, 95 og 96 for sesongen.

Lucas legger vektlegger tre «nøkkelting» for spillerne denne sesongen – samhold, karakter og kvalitet – når han forklarer hvorfor ting går på skinner.

– Spillerne forstår hverandre. Det viser bare at vi er på rett vei.

Nå topper Liverpool, med sine 80 poeng, tabellen foran favorittene Chelsea og Manchester City.

– Folk snakker om det presset vi er nødt til å spille med, men jeg tror vi igjen viste at vi har mye selvtillit. Hvem som spiller, betyr ikke noe. Laget gjør det bra, og det er det viktigste.