- Fortjent VM-tur til Henderson og Sterling

Tidligere VM-spiller for England, Phil Thompson, mener at Jordan Henderson og Raheem Sterling har kommet tilbake på en glimrende måte i helrødt og fortjener tur til Brasil. Berømmer også Jon Flanagan.

Phil Thompson er en av de fra Liverpool FC som tidligere har representert England i et VM-sluttspill. Steven Gerrard, Glen Johnson og Daniel Sturridge var forventede uttak til den engelske landslagstroppen, mens det i hvert fall inntil nokså nylig var større usikkerhet angående Jordan Henderson og Raheem Sterling.

- Det er helt glimrende å se at Jordan og Raheem er blitt tatt med, sier Thommo til Liverpoolfc.com. – Begge spillerne har hatt vanskelige perioder tidligere, men de har kommet igjennom dem på en suveren måte.

- Raheem var ikke i god form ved starten av sesongen, men kom sterkere tilbake og har vist utmerket taktisk forståelse i hvordan Liverpool spiller, enten det er en 4-2-3-1 formasjon, en diamant eller om han spiller ute på kanten. Han har vært en av ledetrådene i vårt forsøk på å vinne tittelen.

- Jordan er en fantastisk historie om en ung mann. Han slet tidlig i klubben, vi visste ikke hvordan han skulle passe inn på laget, men han har arbeidet seg igjennom det uten så mye som å mukke. Jeg synes det forteller alt om han som person.

- Han har oppført seg som en gentleman oppe i alt dette og hans prestasjoner har vært førsteklasses. Han har omvendt alle, både fans hos Liverpool og også bortesupportere. Full honnør til ham, han fortjener å komme til VM.

- Jordan gir noe ekstra til laget. Han er en god og intelligent fotballspiller. Han er god til å gjøre løp fremover, og han får ting til å skje. Han går foran som et godt eksempel, han presser motstandere, han har et høyt energinivå, noe som er viktig ut fra hva Brendan Rodgers forlanger og da spesielt i en diamantformasjon.

- Jon har hatt en fantastisk sesong, fortsetter Thompson om Jon Flanagan, som er på venteliste til VM. – Hvorvidt han er blitt bedt om å spille venstreback eller høyreback, det synes ikke å påvirke Jon. Jeg liker også godt det at han vet sine begrensninger.

- Han løper opp og ned langs kanten og han kjenner til sine kvaliteter som forsvarsspiller, som er veldig gode.

- I likhet med Jordan går han foran som et eksempel. Han har fortsatt mye å gjøre unge Jon, men han minner meg så mye om Joey Jones, som fansen til Liverpool elsket. Alle satte pris på det Joey ga laget og det samme gjelder for Jon.