- Fortjente ikke mer

Gårdagens uavgjort mot Basel er det siste Liverpool gjorde i Champions League denne sesongen. Nå skal rødtrøyene kjempe for at de kan spille i turneringen neste sesong.

– Vi kan ikke finne på noen unnskyldninger. Dersom man fortjener å gå videre, så går man videre. Vi har ikke vært gode nok til å gjøre det, sier Brendan Rodgers.

Liverpool vant åpningskampen i Champions League-gruppespillet, men 2–1 mot Ludogorets skremte ingen. Det ble også den eneste seieren Rodgers’ mannskap tok på de seks Europa-kampene dette halvåret.

– Dette har vært god læring for oss, og vi skal kjempe hardt for at det ikke blir fem nye år før vi er tilbake i turneringen. Vi skal kjempe om å komme tilbake neste år, forklarer han.

– Dårlig avgjørelse

Selv om manageren sa han ikke var på jakt etter noen unnskyldninger, viser han skuffelse overfor dommeren. Rodgers er langt ifra enig om det røde kortet til innbytter Lazar Markovic et kvarter ut i andre omgang.

– Jeg syntes utvisningen var en skikkelig dårlig avgjørelse av dommeren. Han blir sendt av banen fordi en fingertupp så vidt rører nesa hans. Den andre spilleren burde blitt utvist bare for reaksjonen, sier han.

• Les også: Europaliga-trekning på mandag

Nå skal laget forberede seg på en bortetur til Old Trafford, der formsterke Manchester United venter til helga. Rodgers påpeker at laget, med Premier League, FA-cupen og ligacupen på programmet den neste måneden, fortsatt kan få noe ut av sesongen.

– Forventningene var høye, men dette er en helt annen spillergruppe enn vi hadde forrige sesong. Det er skuffende at vi ikke avanserte, men nå er vi nødt til å se mot det som gjenstår av sesongen, og få det til å bli en suksess. Det er fortsatt en veldig spennende periode for oss. Nå går vi inn til den kampen på søndag, og vi forventer å prestere bedre og forhåpentligvis få med oss et resultat.