- Gerrard har fortsatt mye å tilføre

Emre Can mener Steven Gerrard fortsatt har mye å tilføre Liverpool FC. Tyskeren ønsker å følge i Liverpool-kapteinens fotspor. Selv trives han best sentralt på midtbanen.

- Steven Gerrard spiller ikke fordi han heter Steven Gerrard, uttaler Emre Can

- Han spiller grunnet det han tilfører i prestasjoner. Hvis det ikke var tilfelle, ville han ikke ha spilt. Han er så god som han var. Jeg har lært mye av ham.

- Steven er den beste kapteinen Liverpool noen gang har hatt. Jeg føler meg komfortabel på banen fordi jeg vet at jeg har han bak meg. Hvis jeg begår en feil, vil han alltid være der for å hjelpe meg. Han er som en storebror for meg.

Emre Can nettet sitt første mål for Liverpool i kampen mot Chelsea.

- Før kampen mot Chelsea sa Steven til meg: «Dette er en av de store kampene, og det er tid for deg til å skinne.»

- Jeg gikk ut og scoret – og det var etter råd fra kapteinen. Posisjonen midt på banen er den jeg er mest komfortabel med og hvor jeg kan forbedre meg mest.

- Jeg håper jeg kan bli som Gerrard. Det kommer ikke til å bli lett fordi han har vært så suksessfull. Jeg forsøker å få ut det beste av meg selv.

- Målet ga meg selvtillit, spesielt etter at jeg hadde slitt litt ved starten av sesongen. Jeg var ikke 100 prosent de første par månedene, og i England er det svært viktig.

Liverpool møter Crystal Palace i dag. Kampen forrige sesong endte 3-3 etter at Liverpool hadde ledet 3-0 frem til det gjensto elleve minutter.

- Jeg så kampen i Tyskland. Jeg visste ikke da at jeg skulle bli Liverpool-spiller, men jeg visste at det hadde vært kontakt. Jeg likte måten de spilte på.

- Jeg synes de var uheldige mot Palace. Jeg har bestandig likt engelsk fotball og antatt at det ville passe meg.

- Jeg synes det er den beste ligaen i verden å se på, kanskje den sterkeste ligaen også. Samtalen jeg hadde med Brendan Rodgers påvirket meg. Jeg fikk inntrykk av at han verdsatte meg høyt, og det var et enkelt valg da Liverpool viste interesse for meg.

- I engelsk fotball går det meget raskt og det er veldig fysisk, og det liker jeg. Du har knapt tid til å puste. Det passer spillet mitt, og jeg har ikke blitt skuffet. Det jeg lærte ganske raskt var at du må være 100 prosent klar fysisk for å spille i England.
 

Kilder: Liverpoolfc.com, Sunday Mirror