- Gerrard overbeviste meg til å bli

Luis Suarez opplyser at Steven Gerrard spilte en viktig rolle da uruguayaneren i sommer bestemte seg for å fortsette karrieren i Liverpool.

- Gerrard spilte en stor rolle i å overbevise meg til å bli værende, uttaler Suarez til FourFourTwo.

- Han snakket ikke om meg, eller forbi meg, i pressen, men til meg. I de stundene glemte jeg at han var «verdensfotballens store Gerrard», en Liverpool-legende, men han var en ydmyk person som snakket til meg i timevis av hele sitt hjerte.

- Han sa at jeg var den beste spissen han noen gang hadde spilt sammen med. Det var utrolig for meg å høre når man ser på alle de fantastiske spissene han har spilt med i Liverpool. Jeg kommer aldri til å glemme det.

Luis Suarez fikk kapteinsbindet i Steven Gerrards skadefravær tidligere i sesongen.
- Det var merkelig. Jeg hadde aldri forestilt meg selv som Liverpool-kaptein. Etter alt som hadde skjedd med meg. Jeg beholdt støtten fra klubben. Manageren og lagkameratene viste meg at de kunne glemme og tilgi.

- Det viste at min oppofrelse for klubben og for mine lagkamerater er ekte og at jeg gir maksimalt. Alle her lever for å hjelpe klubben. Du får stadfestet noe ved å være Liverpool-kaptein, og det gjør at du føler deg verdsatt fordi det har vært så mange fantastiske ledere her.