- Han er ikke helt der oppe

Englands landslagssjef mener at Luis Suárez ikke kan sammenliknes med tidenes største fotballspillere – ennå.

– Jeg tror han kommer opp på det nivået når han viser seg frem på denne scenen, sier Roy Hodgson, ifølge Liverpool Echo.

Den tidligere Liverpool-manageren sikter til verdensmesterskapet, der flere av «de største» har hatt suksess i løpet av karrieren. Suárez, som står med tre VM-scoringer hittil, ble utvist for hands i kvartfinalen i Sør-Afrika for fire år siden og måtte se Uruguay ryke ut av semifinalen fra tribunen.

– Må vise seg i VM

Om tre dager spiller han trolig fra start – etter å ha sett Uruguay gå på en real sjokksmell mot Costa Rica i helga fra benken – når Steven Gerrard og England står på motsatt banehalvdel i São Paulo.

– Han har potensial til det. Han er en herlig fotballspiller, legger Hodgson til.

– Men hvis man skal sette ham opp på listen sammen med Diego Maradona, Pelé, Franz Beckenbauer, Johan Cruyff og Andre Pirlo, er dette stedet han må vise seg frem på, egentlig.

Hodgson sier videre at man alltid kan være en stor spiller for klubblaget i ligaen, men hvis «verden skal se på deg som en av de aller største», må man imponere i verdensmesterskapet.

– Viktig at han spiller

Allerede på torsdag kan Suárez få Hodgson til å angre på kommentarene. Uruguay-angriper Diego Forlán sier at spissesset, som ikke har vært på banen siden Newcastle tapte i serieavslutningen på Anfield i mai, er «desperat» etter å spille fotball igjen.

– Det er veldig viktig at han spiller mot England. Forhåpentligvis får han trent bra, slik at han blir klar til kampen, forteller Forlán, ifølge fotballmagasinet FourFourTwo.