- Håper å klatre på rikinglisten

Administrerende direktør Ian Ayre er ikke fornøyd med at Liverpool er utenfor topp 10 i Deloitte Football Money League. Anfield-klubben er nede på 12.plass, og det er første gang at klubben er utenfor topp 10 på 14 år.

- Det er alvorlig siden vi er Liverpool, og vi vet hvor vi hører hjemme. Vi ønsker å komme tilbake dit, og vi forventer å gjøre det så godt som mulig, sier Ayre til Liverpool Echo om det faktum at man har falt utenfor topp 10 på «rikinglisten».

- Vi kan dog trøste oss med at vi vet hvorfor vi er på 12.plass. Vi spiller ikke europacupfotball, og det er roten til problemet. Vi har også et stadionanlegg med en kapasitet som er langt mindre enn etterspørselen. Så vi vet hva som er problemene, og gjør alt vi kan for å rette på dette.

- Vi gjør alt vi kan ute på banen for å komme med i eurpacupene igjen, og vi håper at vi kan komme med i Champions League.

- Brendan og laget gjør en fantastisk innsats for å ta oss dit. Dersom vi hadde spilt Champions League-fotball denne sesongen tror jeg vi hadde ligget på 8.plass på listen til Deloitte i år.

- Vi forsøker også å bli på Anfield og utvide kapasiteten der. Dersom vi får øket kapasiteten til det vi ønsker, vil de økte inntektene som følger av det kanskje få oss opp på rundt 5. eller 6.plass på listen.

- Det er de to løsningene som vil få oss tilbake dit vi hører hjemme, men det er betydelige utfordringer for oss. Våre kommersielle inntekter tåler sammenligning med hvem det skal være. Der er vi helt i toppen. Så det handler om å få orden på disse to andre områdene.

- Vi er klar over hvor hunden ligger begravet, og alle i klubben, eierne, meg selv, Brendan og laget, er fokusert på å nå disse to målene.

- Vi er fortsatt veldig positive med tanke på våre stadionplaner, men samtidig må vi være veldig realistiske. Vi ligger godt an, og beskjeden jeg kan sende ut til fansen er at vi er i rute. Vi ligger ikke bak skjema.

- Våre økte inntekter skyldes i stor grad økt kommersiell aktivitet. Vi har annonsert flere nye sponsoravtaler som vår kommersielle avdeling har fått i stand. Vi øker salget vårt globalt, og vi fortsetter å vokse innen media.

- Eierne har investert i klubben, både når det gjelder tid, innsats, ekspertise og penger for at vår kommersielle aktivitet skal vokse, måned for måned, år for år, og dette arbeidet bærer frukter.

- Dette er våre kjerneinntekter. Vi øker også våre inntekter fra media. Det er den kommersielle aktiviteten som driver dette.

- Eierne har bidratt til at vi har fått gjelden vår ned. Eierne vil fortsette å skyte inn penger, men de vil også håndtere våre forretninger med en mye sterkere hånd, og refinansiere gjelden vi har hos bankene.