- Ikke godt nok

Kveldens poengtap mot Basel sendte Liverpool ut av Champions League-eventyret før utslagsrundene. Steven Gerrard mener rødtrøyene ikke fortjente mer etter én seier på seks kamper.

– Vi røk ikke ut av turneringen på grunn av prestasjonen vår i kveld. Vi røk ut fordi vi ikke var gode nok mot Basel på bortebane, og fordi vi slapp inn et idiotisk mål mot slutten av forrige kamp. Vi må se på alle kampene, og det har dessverre ikke vært godt nok, erkjenner kapteinen.

Basel tok ledelsen allerede i første omgang, og Liverpool gikk inn til den andre omgangen vel vitende om at de trengte to scoringer for å avansere. Ting ble ikke lettere da Lazar Markovic ble utvist etter timen.

• Kampreferat: Liverpool – Basel 1–1

– De røde kortet hjalp selvfølgelig ikke. Vi visste at hvis vi fortsatt var med i kampen med 20–25 minutter igjen, så kunne vi skape et helvete for Basel med en scoring. Men dessverre hadde vi ikke nok energi i beina det siste kvarteret fordi dommeren hadde sendt ham av. Jeg har ikke sett situasjonen, men jeg er blitt fortalt at det var veldig strengt, sier Gerrard.

Han blåste riktignok liv i Anfield og The Kop med et utsøkt frisparkmål med ni minutter igjen på kampuret, men Liverpool klarte aldri å sette inn den avgjørende scoringen.

– Uansett visste vi det ville bli vanskelig, for tiden rant ut, og vi spilte med ti menn. De gjorde det veldig vanskelig for oss, men det ga oss et lite håp.

Savner Sturridge

– I pausen sa manageren at den første omgangen ikke var god nok, men at dersom vi skulle ryke ut, så måtte vi i hvert fall gi dem kamp. Supporterne møtte igjen opp og stod bak oss, men uheldigvis klarte vi ikke å score på slutten.

Nå skal de røde ut i Europaligaen. På spørsmål om han tror Liverpool har god nok tropp til å havne blant de fire beste lagene igjen, er Gerrard usikker.

– Vi får vente og se. Jeg tror det viktigste er at vi får tilbake vår beste spiss (Daniel Sturridge), som er kapabel til å score de målene som tar oss inn i topp-fire-praten. Vi må også få Mario Balotelli til å score igjen. Dersom vi begynner å få mål, vil det gi oss bedre muligheter.