- Ingen grunn til å tvile på små spillere

Brendan Rodgers forstår ikke at så mange er skeptiske til kortvokste spillere, og trekker frem Philippe Coutinho som et lysende eksempel på at det ikke er størrelsen det kommer an på.

Coutinho har vært en av Liverpools aller beste spillere i hjemmekampene mot Everton og Arsenal, og i sistnevnte kamp bidro han med målgivende pasning til Daniel Sturridge sin scoring.

- Vi fikk en strålende demonstrasjon av Philippes kvaliteter i helgen. Han har en vidunderlig teknikk, men når du kommer til britisk fotball og denne ligaen er det selvsagt også andre kvaliteter du trenger for å kunne spille her, sier Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Han er liten av vekst, har strålende teknikk, er taktisk slepen og dyktig, men fysisk har han også alt som kreves for å håndtere dette.

- Folk tviler alltid på kortvokste spillere i denne ligaen. Kan de klare seg? Kan de håndtere dette? Jeg mener at spillere som Philippe og Joe Allen handler om talent. Dersom du har styrke, fotballhjerne, kraft og de rette holdningene kan du få suksess.

- Philippe kommer ikke til å kaste seg inn i taklinger, men han kan avskjære, han kan blokkere og han kan komme oppi motstanderne og presse ballfører. Ved vår fjerde scoring mot Arsenal stjal han ballen. Hans posisjonering er god, slik at han kan blokkere pasninger og stjele ballen.

- Han har en evne til å slå pasninger som ikke mange spillere har. Du ser ikke slikt så ofte lenger. Du har enten defensive midtbanespillere eller folk med stor løpskapasitet. Han er en av de få som evner å gjøre begge deler. Han kan vinne ballen, og skape gjennombrudd med sine pasninger. Han gir oss en vidunderlig sjanse til å spille fri våre talentfulle spisser.

- Dersom du prater med ham, vil jeg tro han vil si at en av de sidene av sitt spill som han har utviklet mest er de defensive kvalitetene. Og han trenger defensive kvaliteter, for det er viktig for oss og den måten vi spiller på.