- Jeg er blitt en bedre spiller

Utlånte Conor Coady spiller kvartfinale i FA-cupen mot Charlton i dag. Han bedyrer at han har blitt en bedre spiller i Sheffield United.

21-åringen fikk to førstelagskamper for Liverpool i 2012/13, og denne sesongen har han spilt over 30 kamper for Sheffield United.

- Det som jeg har forbedret mest er å motta ballen fra den bakre fireren og automatisk se etter alternativer fremover på banen, forteller Coady til Liverpools offisielle magasin.

- Når du spiller på førstelagsnivå er det viktig at du ser etter alternativer fremover hele tiden. Det er enkelt å slå pasninger til siden, så jeg jobber med å motta ballen og sørge for at min første pasning er en positiv pasning. Det har forbedret spillet mitt enormt.

- Jeg er oppvokst med å spille sentralt på midtbanen. Jeg liker å få ballen så mye som mulig. Jeg spilte midtstopper noen få ganger for Liverpool, men hos Sheffield United har jeg kun spilt sentralt på midtbanen.

- Brendan Rodgers oppsøkte meg i sommer, og fortalte at Sheffield United var interesserte. Han mente det ville være bra for meg. Jeg visste at det var en stor klubb, og et flott sted å utvikle seg.

- Jeg dro dit, og jeg har fått spille en del kamper, så jeg er lykkelig. Det var lett å finne seg til rette. Guttene har vært fantastiske. Noen av dem bor i Manchester og Preston, så jeg har bodd hjemme og pendler til Sheffield. Vi deler på å kjøre, så jeg trenger egentlig bare å kjøre en gang i uken.

- Natten før kamp bor vi på et hotell nær Bramall Lane. Reisingen er ikke så ille, men det er alltid bedre å overnatte på et hotell før kamp og sørge for at du er i god forfatning neste dag.

- Jeg henter inspirasjon fra spillerne som har vært utlånt tidligere, og som senere har spilt seg inn på førstelaget til Liverpool. Det er mange som har gått den veien. Akkurat nå er for eksempel Andre Wisdom i Derby, som er høyt oppe for øyeblikket. Det har vært en fantastisk overgang for ham, og han vil utvilsomt komme tilbake som en bedre spiller.

- Jeg tror du trenger et år eller to på U21-laget, spesielt i en klubb som Liverpool. Staben der kan virkelig hjelpe deg med å utvikle deg som spiller. At det har blitt en spissing av U21-ligaen hjelper også utviklingen din som spiller. På det gamle reservelaget spilte du bare kamper, uten at du visste hvordan du lå an. Nå kjemper du for en plass på tabellen, og det er tøffere konkurranse. Det er bra.

- Se på Jordan Rossiter hvordan han har hatt nytte av dette. Han fikk spille tidlig på U21-nivå, og nå har han vært på benken for førstelaget. Det hjelper utvilsomt med tøffere konkurranse.

- Selv hadde jeg et par år på reservelaget, så det var på tide for meg å komme meg ut på lån, og starte å spille skikkelig fotball. Du må lære hva det handler om å spille i ligaen.