- Jeg er blitt vant til diamantformasjonen

Joe Allen forteller at han måtte gjennom en omstillingsprosess for å bli vant til diamantformasjonen som Liverpool har benyttet i noen av sine kamper de siste ukene.

Allen startet fire kamper på rad før han ble benket mot Tottenham sist helg. I disse kampene opererte han sentralt på banen i diamantformasjonen som Brendan Rodgers benyttet seg av.

- Du må omstille deg litt. Etter at jeg kom til Liverpool har jeg som spiller generelt måttet omstille meg ganske mye, sier Allen til Liverpoolfc.com.

- Jeg prøver å bli allsidig ved å spille i flere ulike posisjoner. Dette ser jeg på som en god ting, og jeg trives virkelig med rollen min i diamantformasjonen.

- Jeg har ikke vært vant til å måtte håndtere motstanderens sidebacker. Det er egentlig ikke noe jeg har gjort før. Men jeg har likt det, etter å ha fått litt mer erfaring med å spille i denne posisjonen. Det har også gitt meg sjansen til å involvere meg høyere opp på banen, slik at jeg får være med å skape sjanser.

- Jeg føler meg i god form og helt skadefri. Jeg har følt at kampformen har vært god en stund nå, så alt er bra.

- Det er alltid flott å få starte kamper, og det få starte kamper på et vinnerlag er hva du streber etter. Det har vært en god periode.

Mot Tottenham sist helg startet waliseren ikke. Han spilte imidlertid den siste halvtimen av kampen.

- Den kampen viste hvor langt vi er kommet som lag. Vi spilte mot en tøff motstander i Spurs, men vi klarte å vinne komfortabelt på en overbevisende måte, noe som sier litt om hvor godt vi alle jobbet.

- Stemningen har vært meget god på trening denne uken, men det er den egentlig alltid. Etter en fin seier får du alltid et løft, og litt ekstra selvtillit.

- Det er hva dette handler om. Vi gir 100% og jobber hardt hver dag, for å få stunder som den mot Tottenham. Nå akter vi å gi alt frem til sesongslutt, og så får vi ser hvor vi ender opp.

Liverpool står bokført med åtte strake seire. Fire av disse er kommet på bortebane.

- Noe har endret seg i det siste. På Anfield har vi vært ganske stabile gjennom hele sesongen, men på bortebane har vi vært litt opp og ned. I det siste har vi vært mye mer stabile også på bortebane, noe også resultatene viser.

- Dette skyldes at vi er veldig fokuserte. Vi er en sulten og målbevisst gjeng, som er villige til å jobbe for hverandre ute på banen, og det er grunnen til at ting fungerer så bra.

- Alle er villige til å bidra, og det er en god følelse å spille på et lag der du vet at alle gir alt for hverandre.