- Jeg er den samme som før

Jordan Henderson mener at det faktum at han nå er Liverpools visekaptein ikke har påvirket hans spill på noen måte.

Henderson tok over som klubbens visekaptein da Daniel Agger dro hjem til Brøndby.

- Vi hadde et møte på managerens kontor på Melwood før Aston Villa-kampen. Jeg ønsket å fokusere på Villa-kampen, og fortalte bare min familie og mine nære venner at jeg hadde blitt visekaptein før pressen fikk tak i det. De var henrykt. Men det forandrer ikke hvem jeg er. Det at jeg er visekaptein betyr ikke nødvendigvis at jeg blir kaptein en gang i fremtiden. Jeg tar ikke noe for gitt, sier Henderson til Liverpool FC Magazine.

- Manageren forklarte at han hadde tenkt mye på hvem som skulle bli den nye visekapteinen. Han la ikke noe press på meg. Han ønsker at jeg skal fortsette å spille på samme måte som jeg har gjort for Liverpool, og forhåpentligvis vokse og bli bedre med tiden.

- Jeg er stolt over å ha blitt utnevnt som visekaptein. Jeg har vært kaptein for England U21, og likte det. Jeg forsøkte å gå foran som et godt eksempel. Det vil jeg forsøke å gjøre her også. Det er en stor ære å bli gitt slik en viktig rolle i en klubb av denne størrelsen, med all sin historie.

- Jeg blir oppmuntret av at manageren har gitt meg ekstra ansvar. Det eneste jeg kan gjøre er å fortsette med det jeg har gjort, og forsøke å støtte Stevie så mye som jeg kan, i tillegg til laget selvsagt. Men jeg opptrer som om ingenting er forandret.

- Mine holdninger til trening og kamper vil være de samme. Jeg ønsker bare å gjøre mitt beste, og hjelpe laget til å vinne fotballkamper. Det er det viktigste.

- Dette går begge veier. Ved å gi meg rollen som visekaptein viser manageren at han stoler på meg. Jeg stoler på ham. Jeg har mye å takke ham for egentlig, i måten han har forbedret meg på som spiller og som person utenfor banen.

- Manageren har et godt forhold til alle spillerne her. Dersom du spør en annen spiller vil du trolig få den samme responsen som jeg har gitt. Alle er fulle av lovord om manageren.

- Jeg har aldri tenkt så langt frem at rollen som visekaptein var i tankene mine, om jeg skal være ærlig. Du har ikke råd til å se for langt frem. Livet er for kort. Du må fokusere på de små stegene, hva du må gjøre her og nå.

- Jeg har ikke alltid vært fast inventar på Liverpool-laget, så mitt første mål var å spille meg til en fast plass. Etter at jeg klarte det, var målet mitt å holde meg inne på laget og forhåpentligvis vokse som spiller, gjennom å være en del av et suksessfullt lag.

- Det er det samme nå. Jeg tenker bare på neste kamp. Jeg vet det er en klisje, men det er hva du gjør. Alle kamper er viktige, akkurat som hver eneste treningsøkt er viktig.

- Jeg forsøker å gi alt på trening, og ta det med meg inn i kampene. Jeg benytter meg mye av videoanalyse etter kampene, for å lære mer om hvor jeg kan forbedre meg. Så begynner jeg på ny frisk igjen neste dag.