- Jeg er klar til å ta ansvar

Philippe Coutinho virker å være i ferd med å finne formen, etter en litt svak periode. Nå erklærer brasilianeren at han er klar til å ta større ansvar.

Coutinho kom inn fra benken og scoret et viktig mål mot Queens Park Rangers sist helg, og leverte også godkjent innsats mot Real Madrid på onsdag.

- Jeg har hele tiden hatt tro på meg selv. Fotball er et lagspill, hvor alle deler ansvaret. Min rolle handler om å skape målsjanser og score mål. Mange anser det som viktigere oppgaver enn andre ting. Uansett er jeg alltid klar til å ta det ansvaret, sier midtbanespilleren til Liverpoolfc.com.

- Vi blir stadig bedre kjent med hverandre. Hver eneste spiss har sin egen stil, og treningsøktene hjelper meg til å forstå hvordan de nye spissene foretrekker at jeg slår ballen. I min posisjon er det viktig at jeg skaper muligheter for dem.

- Jeg må tilpasse mitt spill etter spissene. Det gjør alle spillere som spiller i min rolle. Vi må skape sjanser uansett hvem som spiller på topp.

Coutinho var, som alle andre, skuffet over tapet for Real Madrid.

- Det er vanskelig å si noe om egen prestasjon når du taper en kamp. Fotball er et kollektiv, og individuelle prestasjoner spiller egentlig ingen rolle når laget ikke vinner. Det viktigste for meg er at laget leverer varene, og vinner kamper. Vi ønsker å prestere godt igjen snart, og jobber hardt for å klare det.

- Jeg synes vi kan ta med oss noe positivt fra de første 20 minuttene mot Real Madrid. Vi hadde kontroll på kampen i disse 20 minuttene, og vi både angrep og forsvarte oss godt i denne perioden. Vi må forsøke å reprodusere dette i 90 minutter i kampene som kommer.

- Som spillere, og spesielt de unge spillerne, kan vi høste erfaringer fra kamper i Champions League, hvor vi møter og lærer av de beste spillerne i verden. Det er viktig at vi får testet oss mot lag på høyeste nivå.

- Vi har ikke startet sesongen bra. Vi erkjenner at laget for tiden ikke er i sin beste form. Det er veldig viktig at vi finner tilbake til tempoet og intensiteten fra forrige sesong, og Hull-kampen er en mulighet til å vise at vi kan levere en solid og overbevisende kamp. Dette blir en veldig viktig kamp for oss, og alle er fokusert på å spille bedre og vinne igjen. Alle sammen konsentrerer seg om å gjøre en god kamp i morgen.

- Det er viktig at vi får til en god resultatrekke, slik som forrige sesong, når vi vant 11 kamper på rad. Det vil i så fall gi troppen selvtillit. Første steg på veien er å levere en god kamp igjen. Dette er det viktigste, for da vil resultatene komme av seg selv, slik de gjorde i fjor.