- Jeg er min største kritiker

Det er blitt skutt mange negative ord mot Liverpools førstekeeper fra alle vinkler denne sesongen, men sisteskansen vet godt selv når han har gjort feil. Fokuserer kun på seier i morgen.

– Man kan ikke skru tiden frem eller tilbake. Det eneste man kan gjøre, er å yte sitt beste i hver eneste kamp. Lørdagens kamp er tilbakelagt. Vi holdt nullen, og syv poeng av ni mulige er ikke så ille. Nå fokuserer vi på neste kamp, sier Simon Mignolet.

De røde har trøblet både offensivt og defensivt denne sesongen. Sammen med forsvarerne er Mignolet blant dem som er mest utsatt for kritikk, og den har på ingen måte vært mild. Belgieren påpeker imidlertid at ingen er en større Mignolet-kritiker enn ham selv.

• Les også: – Vi trenger fansens støtte

– Jeg kan bare fortsette å jobbe hardt og fortsette med det jeg er god til. For noen uker siden sa jeg at jeg håndterer gode og dårlige prestasjoner på samme måte. Jeg er min største kritiker, og jeg studerer meg selv svært nøye sammen med keepertreneren, forklarer han.

Etter tre bekmørke uker i november, der Liverpool tapte fire strake kamper, har formkurven pekt en annen vei. Selv om keeperen gjorde en tidlig tabbe mot Ludogorets, fikk laget med seg poeng fra borteturen, og nå har laget kun ett baklengsmål på sine tre siste kamper.

Det er bestenotering for sesongen. Sist Liverpool klarte det, var i februar tidligere i år.

– Det er gledelig. Man foretrekker selvfølgelig alltid å vinne kamper. Personlig er jeg glad for at laget vinner selv om jeg eventuelt slipper inn et mål. Sånn er det.

– Jeg er en fotballspiller, og jeg elsker å vinne. Jeg ønsker selvsagt å holde nullen, for det gjør ting enklere og betyr at vi kun trenger ett mål, men å vinne er det viktigste, sier 26-åringen.

– Jeg prøver bare å jobbe så hardt jeg kan. Jeg er her for å spille kamper, og forhåpentligvis klarer vi å få med oss et resultat på tirsdag.

Tenker ikke på nederlag

Kun tre poeng mot formsterke Basel kan gi Liverpool billett til utslagsrundene i Champions League etter nyttår. Mignolet hevder ingen på Melwood prater om andre ting enn seier.

– Vi må gjøre jobben og bare fokusere på oss selv. Vi er nødt til å være klare. Ingen tenker på muligheten av å ikke avansere. Det eneste vi har i hodet nå, er å få resultatet vi trenger. Vi tenker kun på å vinne. Alt annet legges vekk, poengterer han.

– Det er alt som betyr noe. Alle sammen er fokuserte. Vi kjempet hardt for å ta tre poeng på lørdag, men klarte det ikke. Nå må vi bare prøve igjen.