- Jeg er skadefri

I dag bekrefter Luis Suárez at han er «hundre prosent klar» til å spille Uruguays skjebnekamp mot England i São Paulo kommende torsdag. Ingen Suárez-kontakt med England-spillerne.

– Jeg er klar. Ellers ville jeg ikke vært her, forteller spissen til uruguayansk presse.

Suárez sier han visste det ville bli vanskelig å nå åpningskampen mot Costa Rica i helga, der de lyseblå fra Sør-Amerika gikk på et sjokktap, men at han trolig ville bli helt klar etter det.

Fulgte planen

– Jeg har gjort alt jeg skulle gjøre, fortsetter han.

Den bestemte angriperen, som ikke har gått glipp av en eneste opptreningsdag, poengterer at han aldri trodde verdensmesterskapet i Brasil skulle gå i vasken.

Og til tross for at han ikke har fått kamptrening siden kampen mot Newcastle 11. mai, hevder spilleren selv at han er i god form. Spissesset legger til at han ikke har mistet gleden eller viljen i tiden han har brukt på rehabilitering.

The Guardian tror Uruguay-sjef Óscar Tabárez gambler og starter med sin viktigste spiller fordi det tapende laget trolig ikke avanserer fra gruppespillet.

Les også: Tror Suárez klarer maks én time

Uruguay-kaptein Diego Lugano krysser fingrene for at Suárez kan spille mot England, men sier at dette ikke dreier seg om én mann.

– Hvis han ikke rekker det, er det opp til resten av oss.

Suárez sier seg enig i at det ikke er så enkelt at Uruguay vinner med ham på banen.

– Det er ikke én spiller som skal komme og være redningsmannen. Vi skal alle jobbe sammen, forklarer han.

– Jeg har trent med laget noen dager. Nå trenger jeg bare å få spilletid.

Vil møte spisspartneren

Også England-leiren håper målmaskinen blir klar til kamp. De ønsker heller å slå et toppet uruguayansk lag enn en ellever uten superstjernen.

– Vi vil vise dem hva vi kan. Jeg tror ikke det er noe frykt eller nervøsitet i laget. Vi er bare spente, sier Daniel Sturridge, som allerede har scoret i Brasil denne sommeren.

Han sier det ikke har vært noen form for kontakt med Suárez før storkampen.

– Jeg tekster ikke med Luis akkurat nå. Han har ikke spurt meg om å gi dem noen tips, og jeg har ikke spurt ham. Uansett om de har Luis eller ikke, kommer vi til å spille på vår måte.

Han er ikke i tvil om de bør avgjøre alt selv fremfor å håpe på et hjelpende skudd fra andre lag. Det har han fått erfare på Anfield denne sesongen.

– En uavgjort mot Uruguay kan være nok, men jeg har lært i Liverpool at hvis man har det i egne hender, er det bedre å få det gjort enn å håpe på hjelp fra andre.

– Det finnes ingen garantier. Man prøver å gjøre jobben så godt man kan, sier Sturridge.

Avspark i Uruguay–England er torsdag kl. 21.00. Kampen sendes direkte på TV 2.