- Jeg ønsker å være lenge hos Liverpool

Emre Can sa nei til Bayern München for å komme til Anfield. Han ble fascinert av hvordan Brendan Rodgers ønsker at fotball skal spilles og nå gleder han seg til sine første minutter foran The Kop.

Da Emre Can gikk til Bayer Leverkusen hadde Bayern München en klausul om å kjøpe ham tilbake, men den råsterke 20-åringen valgte å la seg lokke av ambisjonene til Liverpool og Brendan Rodgers.

Den allsidige tyskeren fikk bare noen få minutter i bortekamper mot Manchester City og Tottenham før han ble skadet med Tyskland U21. Nå ventes han å bli friskmeldt til kampen mot QPR og snart få spille mer for de røde, ikke minst på Anfield.

- Bayern hadde en klausul om å kjøpe meg tilbake men den ville ikke tredd i kraft før til neste år, sier Emre til Liverpool Echo.- Det var noen samtaler med Bayern i sommer, men jeg bestemte at det beste for meg ville være å komme til Liverpool.

- Før jeg kom hit hadde jeg diskusjoner med Brendan Rodgers og det var avgjørende. Hele denne klubben er veldig ambisiøs og positiv i hvordan den ønsker å spille fotball. Det er slik jeg også ønsker å spille fotball. Jeg ønsker å være lenge hos Liverpool.

- Situasjonen var at jeg ikke fikk mye spilletid hos Bayern, og som en ung spiller ønsker du å være ute på banen. Leverkusen ønsket meg og jeg tok sjansen. Sami Hyypiä, som jeg vet er en legende her, ga meg muligheter og jeg er glad for at jeg gikk dit.

- En vet aldri hva som kan skje i fotball. Nå er jeg her og er fast bestemt på å gjøre det bra med Liverpool.

- Jeg føler meg mye bedre og bør være tilbake i trening med førstelaget neste uke, fortsetter Can som har vært ute i halvannen måned med en skadet ankel.

- Det har vært frustrerende, men det er slikt som skjer i fotball og jeg har tro på at jeg kommer sterkere tilbake. Jeg bør bli spilleklar til kampen mot QPR, men det er selvsagt opp til treneren og hvordan jeg gjør det på trening hvorvidt jeg får spille.

- Jeg har bare spilt 50 minutter totalt så langt i Premier League, men det er et mye høyere tempo her enn i Tyskland. Engelsk fotball dreier seg mer om å presse helt fra avspark og det er stor forskjell.

- Jeg har sittet på tribunen i kampene hvor jeg har vært skadet og atmosfæren på kampene på Anfield har vært glimrende.

- Jeg ser virkelig fram til å spille foran hjemmefansen. Det er en enorm kamp mot Real Madrid snart og jeg håper å være involvert i den.

- Laget har hatt mange skader og blitt influert av det, men jeg tror vi vil være mye sterkere etter dette landskampsoppholdet og at vi snart er oppe sammen med topplagene.

- Jeg har etablert meg bra i denne byen og lagkameratene har vært til stor hjelp i så måte. Nå ønsker jeg bare å kunne vise hva jeg kan ute på banen.